Abedi
Deltagare
Antal inlägg: 117

Är from idag helt övertygad om att vi åker ur i år. Kanske drastiskt men jag väljer ändå att gå in med den inställningen resten av serien. Allt annat än det, till och med kval är en mindre bragd. Räcker med att titta på resterande delar av spelprogrammet för att bli livrädd och är det några som det kommer gå åt helvete för när det bränns är det vi. Att det är ett enormt misslyckande av episka proportioner får ledningen för AB:t, sportchef och tränare ta på sig. Räknar därför också med att Hammarby, läs styrelsen agerar både nu och längre fram.

Kortsiktigt för att hålla oss kvar behövs vissa rockader göras omgående i startelvan. Först och främst ska Birkir flyttas in som mb. Boo-Wiklander ska ges ett korttidskontrakt och spelas bredvid Birkir. På ytterbackspositionerna behöver vi låna in en erfaren hb och samtidigt dra ned Batan.

På mittfältet bör vi gå över till 4-4-2. Arnor-JP-Israel-Kennedy (fri roll till vänster). I anfallet får Alex fortsätta tillsammans med en inlånad Orlov igen. Kör en Island och låt dessa herrar starta samtliga 17 fighter som är kvar. Resterande spelare får nöja sig med korta inhopp. Gör vi detta bör vi kunna kriga oss till 15-17 pinnar till. Ge Sören Cratz ett 6 månaders kontrakt och entlediga Nanne under tiden.

Efter säsongen bör sedan däremot de stora besluten tas och investeringarna göras. En ny fas med nya krafter och friska fotbollshjärnor på och utanför plan bör då få ta över ett Bajen med allsvensk status och god kassa att bygga ifrån. Vill inte se en spänn på dyra nyförvärv till Nannes fotbollsexperiment mer. Nu handlar det om Hammarbys existens i allsvenskan och det är långt viktigare än nån småländsk fotbolls mumbo-jumbo. Vi är i ett betydligt större behov av kortsiktiga resultat än långsiktiga processerdär vi befinner oss nu. Nanne är en helt ok fotbollstränare men inget jävla unikum, då hade han inte tränat Bajen utan varit efterfrågad av klubbar i andra länder högre upp i näringskedjan.

Kämpa Hammarby!