Bajen släppte återigen in ett tidigt mål efter att Ögmundur kom fel i tajmingen och Djurgården kunde nicka in 1-0. Men efter målet så var det Bajen som tog tag i matchen och kunde logiskt vända matchen efter cirka 20-25 min via mål av brassen Alex, samt derbykungen Johan Persson. I andra halvlek stoppade man Djurgården på ett väldigt bra sätt och kunde sedan utöka till en 1-3-ledning via Haglunds nick på hörna och Bajen vinner cupderbyt helt rättvist.

Ja det var alltså dags igen med att släppa in ett mål innan man ens hunnit sätta sig till ro. Redan i den 4e minuten får Djurgården en frispark nära hörnflaggan som sedan Ögmundur boxar ut till en fristående djurgårdare, som helt opressad kan slå ett inlägg mot bortre där en annan helt fristående djurgårdare bara behöver nicka in bollen då Ögmundur feltajmade den bollen helt. En liten målvaktstavla samt passivt försvarsspel i läget innan.

Nu fick man alltså jobba ur underläge ännu en gång och precis efter målet var man en aning skärrade. Men det skulle senare lägga sig och istället så var det Bajen som tog över spelet mer och mer och skapade även lägen därefter. Och efter cirka 18 minuter spelade så skapade man även en riktigt bra målchans när Persson vunnit bollen precis utanför straffområdet och Alexssander tar tag i bollen och tråcklar sig igenom försvaret i Djurgården och blir helt fri för en stund, men kommer kanske aningen för nära till slut när avslutet kommer och djurgårdsmålvakten räddar bollen.

Men inte långt efter så fixar Alexssander en frispark, även denna nära hörnflaggan, och där Saetra kommer upp högst och nickar solklart i ribban. Men på returen får Alexssander huvudet på bollen och djurgårdsmålvakten är överspelad och vi har 1-1. Det var dessutom fullt logiskt då det i denna period var ett bra Bajen vi fick se.

Bajens ledningsmål skulle inte dröja länge, för ungefär 6 minuter senare var det dags igen. Efter att Smarason skjutit hål i luften, när han får bollen på sig efter att en inlägg nickats bort av djurgårdsförsvarare, så passar han till Persson som bara drar till på halvvolley och får se den segla in i mål precis vid stolpen, bakom en chanslös målvakt i Djurgården. Förra årets cupderby-kung har alltså gjort det igen. Bajen leder nu med 1-2.

Nu var det alltså Djurgården som var tvungna att gå framåt och göra mål. Dom kanske höjer sig en aning där mot slutet av första halvlek, men tycker ändå Bajen har full kontroll på matchen och förutom de inledande 10 minuterna så är Bajen det klart bättre laget och leder välförtjänt i halvtid.

Precis innan halvtid bytte man ut en skadad Israelsson till förmån för Khalili som i början av andra halvlek skulle få en bra chans att utöka när han petar bollen på ena sidan och springer på andra, för att sedan dra till ett skott. Men djurgårdsmålvakten tar in den i famnen relativt enkelt. Och om Bajen hade full kontroll på läget redan innan halvtidsvilan så ser det desto bättre ut efter halvtidsvila. Man är extremt solida i försvarsjobbet där alla jobbar för varandra. Djurgården kommer absolut ingenstans.

Och om det inte vore nog så skapar dessutom Bajen flera lägen framåt. Bland annat så fick vi se prov på årets, hittills, i särklass snyggaste anfall i svensk fotboll när man kombinerade sig förbi ett tamt djurgården flera gånger om och till slut blev det en chip av Persson mot bortre där Torsteinbö väljer att nicka ner mot en fristående Alexssander som har i princip öppet mål, men bollen kommer precis bakom fötterna och Djurgården kan till slut rensa undan bollen.

Och Djurgårdens enda chans i andra halvlek kom på ett inlägg där inbytte nyförvärvet Olunga, står helt omarkerad och kan nicka men den går som tur är tätt över ribban. Annars så är Bajen som styr och ställer precis som dom vill och Djurgården ser ängsliga ut och är långt ifrån något lag i denna match.

Kvarten kvar av matchen och Bajenfansen sjunger ”Öka takten sista kvarten”… Vilket en viss Haglund verkar ha tagit till sig när han möter upp en perfekt slagen hörna och nickar in 3-1 till Bajen rakt i klykan. Den grönvita sidan av Tele2 arena exploderar totalt och Haglund verkligen skriker med fansen. Det där behövde han verkligen, efter att ha varit hårt kritiserad av flertalet bajare. Med allt rätt kan jag tycka.

Resten av matchen så ser man att Djurgården hänger med huvudet och inte får till någon form av offensiv slutforcering. Man kan också vrida på det som jag hellre gör, och säga att Bajen spelar väldigt bra försvarsspel där man är aggressiva i pressen överallt på planen. Samtidigt, vilket är logiskt när man leder matchen, så springer man även betydligt mer vilket gör det enklare att spela fotboll då. Bajen spelar bara av matchen i slutet där Bajenklacken jublade varje gång Bajen passade vilket blev ganska många gånger i rad. Men Bajen vinner alltså fullt rättvist med 3-1 och går även vidare till kvartsfinal i Svenska Cupen.

———————————————————————————————————————————–

Bäst i Bajen får bli Johan Persson som åter igen gör det matchvinnande målet i ett cupderby, repris från förra året alltså. Men skulle lika gärna kunna rabbla upp alla namn i princip. För Bajen gör en helhjärtad insats här och det här lovar gott inför framtiden. Ska även sägas att Brasse-Alex är inblandad i båda Bajen-målen i första halvlek och vi kan väl säga att man nog hittat ett fynd där. Mer thailandsbrassar till bajarna!

Djurgården – Hammarby 1-3
1-0 Sebastian Andersson (4 min)
1-1 Alexssander Medeiros de Azeredo (20 min)
1-2 Johan Persson (26 min)
1-3 Philip Haglund (77 min)

Notera att lottningen om vilka vi möter i kvartsfinal sker i SVT1 på måndagsmorgonen kl 06.50. Vi kommer att spela på bortaplan mot antingen Malmö, AIK, Häcken eller Kalmar.

Forza Bajen!