Aldrig pustar man ut så hårt som efter en derbyvinst. Att vi är starka i derbyn vet vi, men med tanke på hur det har sett ut under försäsongen var jag allt annat än säker. När Bojan till slut blåste i pipan i den 94 minuten var det som att flera dagars stress och press pös ut och lämnade mig kvar med en huvudvärk bortom denna jord. Men! Också med en glädje och eufori att än en gång visa vilka som står högst på pallen när det verkligen gäller. Älskade lag, älskade Hammarby!

Några stjärnskott från matchen…

Alex! ”No play – just win!” Vår kreativa brasse som gav allt han hade från första sekund. Han kommer vara viktig för oss och precis den spelare som verkar kunna axla ansvaret ensam på topp. Det lilla vi sett vittnar om en förståelse och känsla för spelet vi vill spela och han visade gång på gång att han är rätt man på rätt plats när det gäller.

Torsteinbö! Mannen med håret! Vilken match han levererade. Makalös hörna till Philips panna, fina inlägg, rörlig och understödjande och jag tycker han visade på en fin spelförståelse.

Tifot! Att sätta tonen och ribban med ett rungande kaostifo var hårresande härligt. Ett grönvitt, orkesetrerat kaos från en enad bajensida – det är inte mycket mer man kan önska sig. Som grädde på moset avslutades det med ett segerpyro. Magiskt! Ett STORT tack till tifogruppen.
Ni vet vad ni måste göra – swisha tifogruppen nu: 076-559 64 51.

Målen! Välförtjänta snygga hållkäften mål. Kul att Alex får göra vårt första derbymål den här säsongen. JPs dunderskott som så oväntat och pressat dundrade igenom alla och in i nät. Och det klockrena nickmålet av Haglund. En skön revansch för honom och för oss. Tack för det!

Mycket går att säga och analysera om matchen igår. Vår första halvlek var långt ifrån bra. Vi lyckas knappt få ha kvar bollen inom laget och till stor del handlade det bara om att rensa bort och försöka stå emot deras press. Men med målen växte även självförtroendet och till slut kunde vi visa var skåpet skulle stå. På vår sida. På Nya Söderstadion.

Men redan nästa helg måste vi åter bevisa var skåpet ska stå. Lottningen imorse visade (föga förvånande) att vi ställs mot Gnaget. Så nu gäller det bara att tagga om. Sadla om hästen. Och sjung upp rösten inför ännu ett derby. Jag hoppas bara att Israelsson och Birkirs skadekänningar från igår inte betyder att de blir borta från derbyt. Vi håller tummarna för er.

Till dess. Shake it up baby now!
Och glöm inte att swisha tifogruppen!

Forza Bajen!

/Jeanette Rådström