Igår spelades en invigningsmatch mellan Södertälje och Vi Lirare på Södertälje IP för att kicka igång fotbollsturneringen Södertälje International Fotball Cup. Ett initiativ väl värt att ge cred till som den före detta bajenspelaren Andreas Haddad står som initiativtagare bakom. Ett fint sätt att hylla fotbollen i staden.

Många fotbollskändisar var på plats i Södertäljes lag. Kennedy och Batan från A-lagstruppen, Nahir Besara, Suley Suleyman och självklart Andreas Haddad som samtliga har satt grönvita spår i Bajen. Även många andra kända södertäljenamn var på plats så som Anders Limpar, Bojan Djordjic med flera.

Bra grej och kul jippo.
Men.

Jag har svårt att se hur och framförallt varför man släppte iväg Kennedy och Batan till detta. Inte för att jag tror att skaderisken var särskilt stor (risken finns ju dock alltid), men fokus borde ligga på Bajen och det faktum att vi har årets måstematch framför oss denna vecka. Att man låter Kennedy och Batan spela den här typen av match bevisar att man har noll känsla för vilka signaler det sänder utåt. Att de lite lätt och ledigt kan dra av en jippomatch mitt i veckan, trots vårt desperata tabelläge.

Jag vet att spelarna inte ska eller bör fokusera på tabelläget. Inte i lägen när man har all medvind man kan få, men framförallt inte i lägen som nu när vi står vid branten och kikar ned. Men det är viktigt att förstå vilka signaler det skickar till oss som står bredvid och sliter vårt hår. Det spelar roll var ni lägger ert fokus. Det spelar roll vad ni gör på planen, på träningarna, vad ni äter… Allt spelar roll eftersom det främst är ni, inte vi, som har möjligheten att förändra läget för oss alla just nu.

Självklart förstår jag att det här var en kul grej att ställa upp på. Att det är ett fint initiativ och ett sätt att ge tillbaka. Men man måste också inse att ibland är tajmingen bara helt fel.

Vi måste göra allt för att inte åka ur.
Det finns, eller borde inte finnas, något annat fokus.

Forza Bajen! / Jeanette (@aboutjeanette)

Bild: Peter Jonsson