Igår publicerades min första text här på Bara Bajen. En ”inför-match”-artikel med sikte på dagens match mot Brommapojkarna. Går att läsa här!

Det är dock svårt att komma förbi att – okommenterat – konstatera att detta blir Erkan Zengins återkomst i Hammarby.

Erkan har varit rubrikernas namn på hemmaplan då hans turkiska klubb inte godkänt övergången till Hammarby till FIFA. Många supportrar har engagerat sig under budskapet och hashtagen #free_erkan.

Strax innan helgen fick dock Hammarby äntligen besked att Zengin är spelklar och får spela i måndagens hemmamatch. Olyckligtvis har turkisk media, som Fotbollskanalen noterat, rapporterat att Erkan Zengin redan gjort klart med ny klubb från augusti.

Detta mottogs inte speciellt positivt på sociala medier under fredagskvällen och varken Hammarby eller Erkan har dementerat uppgifterna om ryktet stämmer.

Tråkigt dock att ryktena kom ut innan Erkan gjort comeback i moderklubben.

Samtidigt är det inte något oroväckande besked. Redan när Jesper Jansson presenterade Erkan på Tele 2 Arena betonade både Jesper och Erkan att han var sugen på att ge sig ut i Europa på nytt efter VM-uppehållet.

Det tråkiga är att ryktena uppstått innan han fick göra comeback i Hammarby. Blir intressant att se hur supportrarna tar mot Erkan när hans namn presenteras i startaelvan, får vi väl anta!!??

Vi supportrar får i alla fall glädjas av Erkans fotbollskonster fram till VM-uppehållet.

//Peter Murling

Foto: Peter Jonsson