Tre matcher, tre segrar, målskillnad 9-2 och Hammarby i serieledning
Och Jiloan Hamad i topp i skytteligan på 5 mål. Just nu blåser det medvind i Hammarby, som enkelt besegrade nykomlingen Brommapojkarna med 4-0 i säsongens första Stockholmsderby.
Erkan Zengin fick sina första minuter i den grön-vita tröjan och byttes in till stående ovationer.
Med andra ord var det mycket som var bra den här måndagskvällen på Nya Söderstadion och det är först nu på torsdag som Hammarby upplaga 2018 får sin första riktiga värdemätare, då IFK Norrköping kommer till Södermalm.
Men tillbaka till matchen och njuta av de 90 minuterna som spelades på Nya Söderstadion.

Det största glädjeämnet för dagen måste vara Imad Kahlilis comeback i Hammarby. Eller kan man tala om comeback när man suttit fastklistrad på läktaren eller på reservbänken i nästan två år.
Nanne Bergstrand värvade honom för två år sedan, men utnyttjade honom inte.  Jakob Michelsen brydde sig om honom över huvud taget. Ibland måste Imad känts sig som att sitta inlåst i en frysbox någonstans på Antarktis. Ingen visste var han var och nyckeln var kastad.
En som verkligen förstod vilken guldklimp Imad är var nya tränaren Stefan Billborn som gett Imad 100 procent förtroende redan från lägret i Portugal tidigare i år.

Brommapojkarna tog bussen till Södermalm och kom till start med ett starkt självförtroende efter 2-0 segern mot topplaget BK Häcken. Mot Hammarby hade laget inte en chans till poäng. Hemmalaget hade klart kontroll från första spelminut.

Tankovic nära säsongens första mål
Återigen hade över 20 000 åskådare sökt sig till hemmaarenan och Hammarby tog tag  i taktpinnen redan från avspark. Det var roligt att se Hammarby som leka sig fram och spelade tålmodigt.
Första gången som Imad Khalili presenterade sig var i den sjätte spelminuten, då han vek in från höger och testade ett skott med vänstern som gick lite utanför målramen.
Tre minuter senare var det nära mål igen. Nyförvärvet Nikola Djurdjic assisterade Mats Solheim en fin passning  på högerkanten och Mats försökte från en snäv vinkel lyfta in bollen mot öppet mål.
Maumer Tankovic störtade fram för att göra säsongens första mål, men en försvarare var en tiondel snabbare och lyckades rensa bort bollen.
Vänsterbacken Neto Borges kunde gjort må några minuter senarel, men han valde att passa Hamad som hade en bra position utanför straffområdet, men sköt en bit utanför.

Imad nickade in 1-0
I matchminut 25 kom äntligen ledningsmålet. Återigen var Neto Borges högt upp i banan och serverade Imad ett perfekt inlägg, som Imad mötte med pannan och placerade nicken iskallt i bortre stolpen.
Efter målet ökade Hammarby tempot och spelarna var överallt och en som vann alla dueller var Junior, som var en av matchens bästa spelare tillsammans med Imad Kahilli.,
Hamad och Imad hade ytterligare lägen att utöka ledningen, med det resulterade i ett stolpskott och ett skott utanför.

Drömmål av Imad
Andra halvlek började med ett drömmål.  Ett perfekt klipp för alla ungdomstränare att visa sina spelare hur man i fart kan ta ner bollen med ena foten och avsluta distinkt med den andra.
Det var Imads andra mål i matchen och sitt tredje allsvenska mål i Hammarby.

3-0 och målet som avgjorde matchen definitivt var roligt att se för helt plötsligt dök Hamad upp som gubben i lådan.

Utmärkte försvararen Björn Paulsen hade bollen på egen planhalva och skickade iväg en långboll mot Nikola Djurdjic, men nådde inte bollen. Helt plötsligt dök Hamad upp bakom honom och fick ett friläge.  Han rundade målvakten Petric och lyfte in bollen i mål inför ett vilt jublande hemmapublik.
Hamads femte mål och nu vill han gärna att förbundskapten Janne Andersson ringer.
– Jag vill in och jag känner att jag har den kvalitén för att vara med i truppen. Jag hoppas att han ringer, säger Jiloan Hamad till sportbladet.
Han fortsätter:
– Det krävs att jag fortsätter mata på och gör en bra vår med Hammarby, men jag vet vad jag kan när jag är i bra form, sa Hamad då.

I matchminut 60 började tränaren Stefan Billborn fundera på om att han skulle byta ut några spelare, för att få dem fräscha inför torsdagens hemmamatch mot IFK Norrköping.
Tre minuter sökte assisterande tränaren Joakim Björklund upp Kennedy och Pa Dibba, som började göra sig klart för inhopp.
Som vanligt ett stort jubel när den levande legenden sprang in på plan.
Och i den 71:e minuten byttes Erkan Zegin in till stort jubel och stående ovationer.
Redan vid första bollkontakten kunde han gjort mål. Han vek in från vänster och sköt ett hårt skott som målvakten räddade.

I stället var det Pa Dibba som stängde affären när han fastställde slutresultatet 4-0.

Hammarby: Wiland – Solheim, Paulsen, Fällman, Borges – Khalili, Andersen, Junior, Tankovic, Hamad – Djurdjic

Brommapojkarna: Petric – Björkén, Rauschenberg, Öhman Silwerfeldt, Jeahze – Sandberg Magnusson, Gustafsson, Söderström – Omondi,