Jiloan Hamad har fått en flygande start i årets allsvenska med fem mål och om drygt två månader är det VM-premiär mellan Sverige-Sydkorea i Ryssland.
Hamads fina start har gjort att han på allvar är VM-aktuell och förbundskaptenen Janne Andersson kommer följa toppmötet Hammarby -IFK Norrköping på plats under torsdagskvällen.
– Han är med och konkurrerar, säger Janne till Nerikes Allehanda.

Hammarby-mittfältaren har tidigare varit med i A-landslaget. I början av det här året var han med på landslagets januariturné i Abu Dhabi och fick spela en match från start och tog då chansen att visa upp sina kvalitéer för ledarstaben.

5 VM-aktuella spelare på plan
Efter den fina starten i allsvenskan har nu förbundskaptenen Janne Andersson bokat plats på Tele 2 Arena för att studera Jiloan Hamad.
I IFK Norrköping finns det fyra spelare som också är aktuella för VM. Det är Jordan Larsson, Kalle Holmberg, Daniel Moberg-Karlsson och Linus Wahlqvist.
– Jag hoppas att Janne Andersson ringer. Jag vill vara med. Det är ett av mina  mål som jag satte upp inför året, har Hamad tidigare berättat för Fotbollskanalen.

”Jag följer Hamad”
Under tisdagen bekräftade Janne Andersson att han följer svenskens framfart.
– Jag har följt honom nu på våren. Han har gjort det bra och är absolut med och konkurrerar, säger Andersson till Nerikes Allehanda.
– Tittar man på vår berömda lista, så är han med där tillsammans med ett antal andra spelare. Han har gjort det bra och är absolut med och konkurrerar. Sen vad det innebär när vi tar ut truppen, det får vi se då, fortsätter han.

Hamad kan lämna i sommar
Jiloan Hamad har fått den start på årets allsvenska som hade drömde om i vintras och på sociala medier hyllar supportrarna Hamads framfört, men är samtidigt oroliga över att förlora honom i sommar om han fortsätter briljera på samma övertygande sätt.
Hamad har ett år kvar på kontraktet plus ett optionsår.  Om man känner sportchefen Jesper Jansson och scoutingansvarige Michael Hjelmberg rätt så har säkert duon redan börjat jobbat med att se en ersättare till honom. i fall man flyttar ut i Europa igen.

Besara kan ersätta Hamad
En ersättare och hemvändare är säkert sugen på att återvända till Bajen.
Nahir Besara har kontrakt med Örebro SK säsongen ut. Flyttar Hamad i sommar finns det nog chansen att Hammarby kan köpa ut Nahir från hans kontrakt.
– Det är min ambition att gå vidare, att ta ett eller två steg till. Jag tror att ÖSK är med mig där, de vet mina ambitioner. Sedan så får vi se när eller om det blir så. Jag trivs jag väldigt bra i ÖSK också, och blir jag kvar så blir kvar, det är inte mer med det.

//Peter Murling

Foto: Peter Jonsson