Efter fyra raka segrar känns 2-2 mot Häcken som en besvikelse och ett onödigt poäng tapp.
Tänk vad snabbt förväntningar ändras på bara några veckor. Hade vi backat tillbaka till februari och lagets insats i Svensk Cupen hade en poäng på Bravida Arena i slutet av april varit en bra prestation.
Nu är det dags att summera söndagens bortamatch med tummen upp, tummen ner och en önskan inför fortsättningen.

Tummen ner:
Tre matcher på sju dagar utsätter kroppen för prövningar och nu hade vi oturen att få David Fällman ljumskskadad. Under de fem inledande omgångarna har duon Björn Paulsen-David Fjällman varit allsvenskans bästa mittbackspar. Därför är det tråkigt att David nu är skadad. Men vi sitter lugnt i båten. Vi har Mads Fenger tillbaka i startelvan snart och Marcus Degerlund på bänken. Dessutom kan Simon Sandberg spela mittback.

Tummen upp:

  1. Roligt att målskyttet lossnade på allvar för Nikola Djurdjic och det spetsar till konkurrensen ännu mer. Det är bara Malmö FF och AIK som har lika starka offensiva styrkor.
    Även om målen uteblivit tidigare för Nikola, så gör han en lojal arbetsinsats i varje match, täcker ytor och offrar sig hänsynslöst. Vid flera tillfällen i går var det nära gult kort.
  2. 450 minuter spelade av säsongen 2018 och vi är fortfarande obesegrade. Hur många hade räknat med det när vi hade uppenbara problem i Svenska Cupen att föra matcher, ha bollinnehav och ett bra försvarsspel. Inte jag i alla fall och säker inte du heller.
  3. Neto Borges har fått en flygande start. Visst, han är otroligt offensiv på sin kant och lämnar stora luckor på sin bakom sig, men ofta är han snabbt tillbaka, eller annars får han bra hjälp av Jiloan Hamad att täcka upp ytorna som han skapar när han löper i djupled.
  4. Flera experter och egna spelare hyllar assisterande tränare Joacim Björklund för hans arbete med försvarsspelet. Joacim har mycket erfarenhet från egna karriären och har satt sin prägel på det defensiva. Han förtjänar med beröm i media.

Och en önskan
Att segersviten håller i sig mot Djurgården och att vi förlänger derbysviten. Längtar efter att få se Mats Solheim ta på sig spökdräkten igen. Har ytterligare en önskan som jag hoppas besannas. Jag hoppas att det levande legenden Kennedy Bakirciouglu och Erkan Zengin får starta mot Djurgården.

 

Peter Murling

Foto: Peter Jonsson