En epok är över i Hammarby Bandy. 2002 skrev Kalle Spjuth , då 18 år gammal, kontrakt med Hammarby och blev snabbt en publikattraktion på Zinkensdamns IP.
Nu 16 år senare har Kalle beslutat sig för att sluta med bandyn.
Jag tog det beslutet inför förra säsongen och nu känner jag att jag är klar och nöjd, säger Kalle som kom till Hammarby 2002 från Oxelösund och har haft en framgångsrik bandykarriär., förklarar Kalle till hammarbybandy.se
Under sina långa karrriär har Kalle spelat de flesta säsongerna i Hammarby med undantag för kortare sejourer i Sirius och Ryssland.

Kalle har spelat med många framgångsrika spelare genom åren. Han var med i A-laget i början av 2000-talet då Hammarby kallades bandyns Real Madrid med bara världsstjärnor i laget.
I laget spelade  Jonas Claesson, Dennis Gustafsson, Göran Rosendahl, Jonas Holgersson, Andreas Lindström bland annat,

När han får frågan av Hammarby bandy om han kan välja ut tre höjdpunkter i Hammarby svarar han.´.
– Först och främst debuten mot Falun på Zinken då jag gjorde tre mål. Sedan blir det givetvis SM-guldet 2013 på Friends då jag gjorde två mål inför 38000 åskådare. Det var helt enkelt magiskt. Sedan har jag också fått förmånen att vinna både World Cup och Svenska Cupen, det var verkligen häftigt.

Många spelare och ledare har sagt fina ord om Kalle och en som vill hylla honom är sportchefen Stefan Karlsson.
– Kalle Spjuth har varit en betydande del av Hammarby Bandy på 2000-talet. Han har haft en fantastisk karriär med SM-guld och segrar i både World Cup och Svenska Cupen. Det är bara att önska honom lycka till i framtiden och tacka honom för allt han har gjort, säger Karlsson.

Peter Murling
Foto: Hammarbybandy.se