6 dagar kvar till säsongens andra derby, men det första riktiga Stockholmsderbyt och Hammarby har statistiken på sin sida. Det var länge sedan Djurgården vann ett derby.
Många supportrar blev oroliga när först Imad Khalili och sedan David Fällman tvingades avbryta matchen, men sjukgymnasten Mikael Klotz lugnar supportrarna.  Allt lutar mot att båda kan spela.
Båda spelarna lär behövas på söndag för att nollan i antal förluster skall vara intakt.
– De fick båda små hugg i ljumskområdet och som tur var hann vi byta ut båda innan det blev en större grej. Nu försöker vi få det att lägga sig, det är ingen större grej som hänt någon av dem, säger Klotz till klubbens hemsida.
Han fortsätter:
– Vi försöker aktivera igång muskulaturen så fort som möjligt, så att vi tar kontroll över det som hänt och försöker se till att kroppen fungerar normalt igen. Vi har en klar plan och tydlig struktur för hur vi ska hantera det fortsätter han.

Mads Fenger gjorde comeback i träningsmatchen mot Mariehamn, men sedan dess har dansken inte gjort några framträdande i Hammarby. Allt lutar mot att Mads finns med i truppen till söndagens match.
– Mads har kommit igång riktigt bra. Han var fullt tillbaka och tillgänglig, men fick sedan ett bakslag som egentligen inte hänger ihop med den ursprungliga skadan, även om det till viss del gör det. Målsättningen är att han ska vara redo till helgen, men vi får se vad som händer, säger han.
Han ger även tummen upp för Gershon Koffie, som snart är redo för comeback.

Peter Murling

Foto: Peter Jonsson