Efter varje spelomgång tar Fotbollskanalen ut omgångens elva.
Björn Paulsen tar plats för tredje gången, samtidigt som Sirius har två mittfältare i Philip Haglund och Abdoul Razak med. Dessutom finns Bajens nyförvärv Nikola Djurdjic, som gjorde två mål mot Häcken, med.

Fotbollskanalen, Omgångens lag, omgång 5:

Målvakt: Lucas Hägg Johansson, (Kalmar FF (1))

Backar: Emil Wahlström (Häcken (2)), Björn Paulsen (Hammarby (3)), Michael Almebäck (Örebro (1)), Anton Tideman (Trelleborg (1)).

Mittfältare: Abdul Razak (Sirius (1)), Kevin Walker (Djurgården (1)), Philip Haglund (Sirius (1)).

Anfallare: Nikola Djurdjic (Hammarby (1)), Kennedy Igboananike (Örebro (1)), Mohamed Buya Turay (Dalkurd (1)).

Notera:
Efter varje  spelomgång tar Fotbollskanalen ut veckans elva. Tidigare har det varit en juryn som tagit ut de elva bästa spelarna men från och med den här säsongen är det ett digital verktyg som utser de spelarna som förtjänar bäst att vara i elvan.
I omgång 4 har två Hammarby-spelare kommit med för sina fina insatser mot Häcken borta. Det är Björn Paulsen och Nikola Djurdjic.

Det digitala verktyet som används är Playmaker.ai som kommer ge tittarna ännu mer statistik och analyser från matcherna och utgår och läser av spelarna insatser på plan. Allt som händer på plan, passningar, brytningar, skott, nickar, avgörande brytningar, assister, mål, varningar analyserar av programmet.

Peter Murling

Foto: Peter Jonsson