För några startade Hammarby upp futsal i klubbens regi och det blev en stor succé då flera  före detta Hammarby-stjärnor ställde upp i laget.
Nu har laget presenterat en ny sportchef och det är Jocke Eriksson.
– Tack! Det var såklart väldigt roligt att få frågan om att bli sportchef i en SFL-klubb. Att frågan dessutom kom från Hammarby gjorde att det var enkelt för mig att tacka ja. Jag känner många av ledarna och spelarna i laget och vet att laget har en stor potential att bli ett topplag i SFL. En annan bidragande orsak är den magiska stämning som Bajens publik skapar på hemmamatcherna, förklarar Jocke till Hammarbys hemsida.

Jocke blev intresserad av futsal för drygt 10 år sedan då han och hans kompisar åkte runt och deltog i olika cuper. Han tyckte direkt att futsal hade mycket charm där han mest lockades av det tekniska spelet.
Därefter gick det snabbt. 2010 spelade han i STFF:s första futsalserie och två år senare startade han Söder Futsal.

Till denna säsong gör Svenska  Futsal-ligan om serien. Från början har det varit två serien, en norr och en söder och nu kommer de 14 bästa lagen bilda en serie vilket betyder 13 hemmamatcher i Eriksdalshallen.– Futsalens utveckling i Sverige har varit fantastisk. Den har gått från noll till över 150 000 registrerade spelare på några få år. Att SFL nu blir en nationell serie är bara bra. Det gör ligan mer professionell och ökar dess attraktionskraft ytterligare. Jag tycker att SVFF och SEF gör ett riktigt bra jobb.