– Det känns lite grann som att vi förlorade
Den kommentaren fällde Nikola Djurdjic efter Hammarbys bästa insats för säsongen, om man väljer att plocka bort den sista kvarten.
Hammarby hade 4-0 och Björn Paulsen nickade in 5-0 men som inte blev godkänt. 25 092 tyckte det var ett solklart mål på hörna, även spelarnas reaktioner visade mål, men domaren Jonas Eriksson såg något i straffområdet som ingen annan såg.
På en kvart reducerade GIF Sundsvall tre gånger, men efter mycket nervositet kunde Hammarby säkra segern.

Hemmalaget bjöd upp till dans och publiken svarade för säsongens bästa säsong. Vilket tryck det var på läktaren. Publiken sjöng, dansade och jublade till den fina insatsen på plan. Hade Hammarby tagit vara på alla målchanser kanske det hade blivit 7-0.

”Vi får en dålig känsla med oss”
Serieledning och ny målshow hemma. Trots det var det inte någon högre stämning i omklädningsrummet efter matchen. Spelarnas känsla efter slutsignalen var att de hade förlorat matchen
– Ja, litegrann. Det måste jag erkänna. Istället för att få självförtroende av den här matchen att bygga vidare på, så får vi med oss en dålig känsla. Men det är en väckarklocka.

Kan det vara bra för er inför fortsättningen?

– Ja. Vi måste se på det på det sättet, säga, ”det här är inte bra nog”. Vi har 4-0 hemma inför 25 000 åskådare, och vi gör det till en öppen match. Det är inte så du blir mästare.
– Det var frustrerande, jag var på väg att springa in på planen. Väldigt frustrerande. Som jag sade, det är helt enkelt inte bra nog, och det här måste vara sista gången som vi gör det så här slarvigt, förklarade Nikola till fotbollsdirekt.

Den här gången fick både Nikola och Pa Dibba plats i startelvan. I stället för att vara konkurrenter om en startplats fick de fira målen tillsammans.
– Jag är glad för det. Jag och Pa, det är ingen hemlighet att vi slåss om en plats därframme. Nu visade vi att vi kan spela tillsammans. Jag tycker att vi gör varandra bättre. Vi gör båda mål, sätter press på varandra. Det är det jag menar med att konkurrens sporrar. Det är vad som händer här.

Matchfakta:
1-0(15)  Pa Dibba,  2-0 (36) Pa Dibba (Nikola Djurdjic), 3-0 (37) Nikola Djurdjic (Jiloan Hamad)
4-0 (56) Pa Dibba (Nikola Djurdjic), 4-1 (71) David Bataero, 4-2 (80) Gall, 4-3 (84) Gall.

Hammarby: Johan Wiland – Simon Sandberg, Björn Paulsen, David Fällman, Mats Solheim, – Muamer , Tankovic, Junior, Jeppe Andersen, Jiloan Hamad – Nikola Djurdjic.
Bänken: Davor Blazevic (mv), Mads Fenger, Marcus Degerlund, Gershon Koffie, Arnor Smarason, Imad Khalili, Sander Svendsen.

Gif Sundsvall: William Eskelinen – Jonathan Tamimi, Carlos Gracia, David Myrestam, Dennis Olsson – Peter Wilson, Juanjo Ciercoles, David Batanero, Kim Skoglund, Romain Gall – Linus Hallenius.Bänken: Alireza Haghighi (mv), Juha Pirttijoki, Eric Björkander, Samuel de los Reyes Dominguez, Erik Granat, Amaro Bahtijar, Christian Rubio Sivodedov