Cirka 2500 personer fanns på plats på Tyresövallen i det kyliga januarivädret. Och hur dom räknade ihop de antalet åskådare måste ändå varit lite på måfå tror jag, då det var gratis inträde utan någon som höll koll vad jag såg. Men ändå värmande att se så många Bajare på plats. Och ni som varken såg matchen på plats, på tv eller lyssnade via Bara Bajens radiosändning ska jag försöka ge er en sisådär bild av vad som egentligen hände.

Bajen skulle starta matchen med en väldigt B-betonade startelva där Saetra, Haglund, Solheim och Måns får ses som dom som utmanar om en startplats medans resterande gubbar var Markström, Silverholt, Aidoo, Jajic, Fuhre, Rennie och Lidberg. Och det ska sägas att man inte har en blekaste om hur bra KuPS är eller om de ens hade några bra spelare med från start.

Matchen då. Ja Bajen var ju klart dominant i första halvlek och skapade en del hörnor, men det var som vanligt när det vankas hörnor för våran del, det vill säga rätt ofarligt. I övrigt så var det mycket bollinnehav för Bajen där man försökte ta sig runt på kanterna en hel del, där ytterbackarna Silverholt (till höger) och Solheim (till vänster) var ganska offensiva och hade ganska mycket att säga till om.

Dock kan man inte säga samma sak om yttrarna Rennie och Fuhre som försökte men nä, det var inget vidare spel från deras sida. Rennie är ju som alla vet väldigt oförutsägbar men kan blixtra till emellanåt, vi fick dock inte se något av den varan här idag. Måns däremot som startade med Lidberg på topp, såg rätt pigg ut stundtals och hade en halv cykelspark som skulle gå tätt utanför. Men han hade dock en ännu bättre chans där det ska vara mål, men han vågar inte riktigt gå på skott utan göra någon dragning för mycket i straffområdet och sedan får bollen för nära kortlinjen till slut, där vinkeln blev sämsta tänkbara.

Den bästa chansen i första halvleken hade dock KuPS när en av deras spelare kom helt fri, men han sköt utanför vilket var rätt bisarrt egentligen.

Den andra halvlek så bytte Bajen alla spelare förutom Måns och Saetra. In kom alltså Ömmi, Batan, Magyar, Birkir, Melker Hallberg, Persson, Torsteinbö, Kennedy och Arnor Smarason.

Man skulle nästan genast se en helt klart förbättrad passningskvalité med dessa herrar på planen. Och det skulle inte dröja alltför länge innan nyförvärvet Smarason presenterade sig, genom att göra en helt vansinnigt tydlig filmning, i hopp om straff men får gult kort istället. Smått ironiskt ändå att försöka filma till sig en straff i en träningsmatch hehe. Han skulle dock ha en fin möjlighet att göra 1-0 när han kom hyfsat ren men fick bollen för långt framför sig för att kunna göra något vettigt men han fick ändå på ett skott som bröts, i sista sekunden, till hörna. Även om Måns fanns snett inåt bakåt och kanske borde fått en pass. Men lätt att vara efterklok ibland.

Men det var såklart Bajen som styrde spelet även i andra halvlek och man var numret större i nästan alla lägen. Med kanske 20 minuter kvar av matchen fick Bajen en hörna där Kennedy prickade pannan perfekt på Magyar som nickade in 1-0. Och kort därefter skulle samme Kennedy slå ännu en hörna, från samma hörn, högst denna gång kom Saetra men nicken gick över oturligt nog. Och kanske har vi något på gång vad gäller hörnor, för en gångs skull.

Sen skulle Kennedy få ett bra skottläge tätt utanför straffområdet, men som en spelare i KuPS styrde upp i luften och rätt ner i målvaktens famn. Annars rätt bra tyngd i skottet kändes det som.

En annan som kan skjuta är ju Birkir Saevarsson som mot slutet drar på en riktig kanon utanför straffområdet rakt in i mål och vi har 2-0. Riktigt skönt att Birkir får göra mål. Man älskar ju den snubben. Och ser man till reprisbilder när man kommit hem så är målvakten väldigt bra skymd så han hade inte en chans på ta bollen heller, som man kanske tyckte väl på plats.

Man kan säga mycket om dagens match och att det såg ganska dåligt ut stundtals, men samtidigt kan man inte begära så mycket mer i första träningsmatchen, där man dessutom har två i stort sett olika elvor på planen i de båda halvlekarna. Bajen vinner med 2-0 vilket var klart rättvist. Mer bilder från matchen kan ni se här!

Nu bär det av till Spanien och Barcelona för Bajens del, sen blir det återigen Tyresövallen den 13e februari klockan 13.00 mot Tromsö.

Forza Bajen!

Foto: Peter Jonsson