Ja som bekant var fotbollsherrarna i Salou, som ligger i Spanien, och spelade tre matcher mot svenskt motstånd. Det blev en blandad kompott där det i slutändan handlade om vad fan dom håller på med. Finns ytterst små ljusglimtar och processen alla snackar om går ju i snigelfart om den ens går framåt överhuvudtaget.

Ska försöka mig på att sammanfatta lite hur jag upplevde det hemma från tv-soffan.

————————————

Första matchen mot Östersund blev ju ingen rolig historia när vi förlorade med 0-2, det man dock kan säga var ju att man skapade i alla fall tillräckligt mycket chanser i den matchen för att kunna vinna. Men spelmässigt så var vår premiärmotståndare mer taggade och pressade ner oss rätt bra i många stunder. Även deras passningsspel var trevligt, något som vi kanske inte är så bortskämda med i nuläget. Man kan säga vad man vill, att det är träningsmatch och så vidare, men det är ändå ett helt lag som underpresterar i stora svängar och det ger ju noll tro på vad som komma skall egentligen. Östersund var bra och dom gjorde oss dåliga, samtidigt som vi borde kunna göra det betydligt bättre. Och vid ett av målen så kan man såklart tycka att Markström, målvakten för dagen, borde agerat klart bättre. Att vi sen fortfarande saknar någon som kan göra mål var ju rätt uppenbart då vi brände rätt bra lägen. För de mer hoppfulla så kanske det var bra att vi förlora mot just Östersund och istället kan ge dom en tuff premiärmatch dom sent kommer glömma. Man kan ju alltid hoppas. Det som var väldigt uppenbart i denna match så syntes det att man saknade islänningarna som spelade match med Island.

————————————

I den andra matchen mot Halmstad så vann vi med 4-1 trots att det började på sämsta tänkbara sätt med en straff bara några minuter in i matchen. Som dock var väldigt billig måste man ju säga. Men vi jobbade oss in i matchen och dominerade första halvlek och skulle även vända på steken och leda med 3-1 i halvtid. Målen gjordes av Rennie, Måns och Måns igen. Om jag inte minns helt fel så uppkom kvitteringen från en hörna. Och det känns väl positivt att vi börjat skapa mål via hörnor. Sen skulle Måns få till ett bra skott i ett anfall och Bajen tog ledningen. Kliniskt snyggt. Men det andra målet var desto snyggare när Hallberg slog en fenomenal krossboll till Måns som tog ner bollen, och i samma veva vrickade den i motsatt riktning, för att sen enkelt placera in 3-1. I andra halvlek skulle Israelsson bytas in och han skulle få stöta in -1 mot slutet assisterad av Alexssander, som visserligen var ett skott men som blev till en passning. Det var en enkel seger, dock ska man inte dra för stora växlar då det är ett ungt Halmstad som spelar i Superettan så det var liksom en seger man bara skulle ta.

————————————

Och den tredje matchen mot Helsingborg skulle visa sig bli en ren bedrövelse, vi förlorade med 0-3. Och det var en första halvlek som knappast kan bli mer usel med ett obefintligt anfallsspel i princip och ett försvarsspel som hade mer att önska. Helsingborg började riktigt bra och skapade ett antal lägen, sedan kom även målet då Henkes son gjorde som en anfallare ska göra, enkelt peta in den bakom Ögmundur. Bajens spel var passivt och virrigt. Vi ställde ändå upp med en startelva som man kan tro är nästintill en sådan som kommer starta större delen av året och det kändes långt ifrån lovande. I andra halvlek så såg det väl aningen bättre ut men det var väl nästan självklart på något sätt. Dock så var det långt ifrån något skönspel utan vi hade svårt att skapa några riktigt heta lägen, som i hela matchen egentligen, och när vi väl tappade boll så kontrade Helsingborg på oss direkt och kändes farliga gång på gång typ. även i andra halvlek visade man prov få underbar passivitet genom att låta en Helsingborgare få vandra med bollen i kanske 20 meter för att sen dra på ett skott som gick i mål, där Ögmundur kanske borde tagit. och ett tag efter var det återigen passivitet när inbytte Silverholt väntade och väntade och väntade och när han väl gick in i närkamp var det försent och inlägget dök sedan upp hos en helsingborgare som enkelt kunde skjuta in 0-3 och bedrövelsen var ett faktum.

————————————

Så man kan väl säga såhär om det här matchlägret. Många fick speltid, men någon definitiv startelva finns det inte att orda om typ. Att spela ihop sig som ett lag verkar inte vara något fokus Nanne har just nu, vilket man kan ha åsikter om. Man fick helt klart mer frågor än svar av detta matchläger. Upp till bevis mot Tromsö, den 13e februari kl 13.00 på Tyresövallen, som är sista träningsmatchen innan cupäventyret börjar.

Tycker dock att enskilda spelare visat positiva vibbar och det är framförallt Joseph Aidoo som nästan känns given bredvid Saetra i mittförsvaret. Sen har Måns Söderqvist kämpat på bra och varit bra offensivt i jämförelse med många andra och hans fjolårssäsong.

På återseende och Forza Bajen!