Lite drygt 9000 hade hittat sig till Tele2 när Bajen skulle ta en seger i cupens första gruppspelsmatch. Istället visade det sig bli en riktigt tröttsam historia där Syrianska var närmare segern än de grönvita. Ett dåligt passningsspel, tveksam inställning och noll rörelse bäddade för en mållös match i en match vi skulle vunnit på förhand.

Första halvlek skulle börja med ganska farliga chanser för Syrianska som var klart hetare denna dag. jag minns ett läge där i början när det skulle komma en farlig boll från Syrianskas vänsterkant och in mot mål, hade det inte varit för en räddande Bajen-fot så hade det var kalldusch direkt, istället blev det en resultatlös hörna och fortsatt 0-0.

Tiden rullade vidare och Syrianska var i många stunder det bollförande laget och man gjorde det såklart bra. Eller var det så att Bajen var väldigt dåliga bara. Säkert en mix av det båda. Men det man däremot kan säga är förutom ett fint kombinationsspel som till slut fastnade vid straffområdeslinjen, typ, så hade Bajen inte mycket att säga till om. Förutom att vara bäst i vilka som har sämst passningsspel för där var vi tämligen överlägsna. Boll efter boll slogs bort och en viss Haglund hade ju en riktigt hemskt dag. Inte så att övriga var bättre direkt, men ändå.

En väldigt sömnig första halvlek var till ända och Bajen hade inte skapat en enda målchans. Istället fick vi tacka av en Jan-Ove Waldner i pausvilan som var det bästa som hände hittills på arenan.

Andra halvlek började och Syrianska fortsatte att vara det bättre laget till en början. man hade även någon halvchans att göra 0-1, men icke. Men i samband med att Israelsson ersatte Haglund efter knappa timmen spelad så skulle Syrianska bli allt mer tröttare ju längre halvleken gick vilket skulle göra att Bajen kom in i matchen lite mer. Även passningsspelet var aningen bättre.

Dock var det inte tillräckligt bra och det skulle dröja tills det var lite drygt kvarten innan Bajen skulle skapa några chanser. Men Syrianska försvarade sig dock väl och den farligaste chansen skulle vara en frispark av Khalili, som kändes som en dålig frispark men blev en målchans istället då den gick direkt mot mål. Annars var hans fasta situationer idag inte mycket att hänga i granen direkt. Många kom lite väl lågt i höjd och kom sällan förbi första gubben. Och som om det inte vore nog så skulle matchens i särklass bästa spelare, Lars Saetra, linka av med cirka 10 minuter kvar på grund av en skada i ljumsken. Och där försvann ett offensivt byte som Nanne säkert hade velat haft istället. Finns inte så mycket mer att skriva om då det var en ganska sömnig match i övrigt.

Matchen slutade 0-0 och nästintill hela arenan buade efter den dåliga insatsen. man kräver ju bättre inställning och spel till nästa match. Nu gäller det att vinna nästa match så cupderbyt mot hyresgästerna lever.

———————————————————————————————–

Matchens bästa spelare tycker jag Lars Saetra är, odiskutabelt. Han är en jätte i försvaret. Levererar fina passningar i uppbyggnadsspelet och bryter vid rätt läge, har även kyliga vändningar i pressade situationer. Hoppas hoppas inte ljumskskadan är någon allvarlig sådan. Bara Bajen fick även en intervju med den norske mittbacksgiganten som finns att lyssna på här!

Nästa match är på måndag den 29e februari kl19.00, hemma mot Ljungskile. Krossa!!