Den viktiga bortamatchen mot Örebro skulle komma att bli en otroligt händelserik tillställning där Bajen gjorde det första målet via Alex redan efter 10 minuter. Örebro kvitterade dock rätt snabbt för att sedan får se Bajen återigen ta ledningen. Sen åkte Bajen på en straff precis innan halvtidsvila där Örebro kvitterade ännu en gång. I andra halvleken skulle bli helt och hållet spel mot ett mål, nämligen mot Örebros mål då Bajen ägde matchen fullständigt, ändå var det Örebro som fick ett mål via ett självmål av Magyar. trots massor av klara lägen plus en missad straffspark av Kennedy i sista sekunden förlorar vi med 3-2.

Det var nog en del så trodde att det skulle bli en match med mycket chanser som det brukar bli när dessa lag möts. och visst började det svänga i matchen redan från start. Där båda lagen hade anfall på anfall, men det var Bajen som skulle göra det första målet. Det var när Haglund hade bollen på vänsterkanten för att sedan passa inåt i planen där Smarason till slut fick skottläge och drämde på direkt, men där skottet gick rakt på Alex, som i samma veva tog med sig bollen och kom för bi försvararen och placerade in 0-1 vid bortre stolpen. Snyggt gjort av Alex där måste man ju säga.

Örebro skulle inte deppa ihop utan man skapade målchanser bara minuter efter Bajens ledningsmål. Först var det Maic Sema som fick en boll på sin högerkant men passade direkt till Ajdarevic som inne i straffområdet dribblade av ett flertal försvarare i Bajen för att sedan gå på skott, men får se den gå tätt utanför. Riktigt nära kvittering där. Och bara minuten senare skulle man få ett ännu bättre läge när mittfältaren Nordmark springer på djupet mellan försvararna och får bollen via en skarvning, och sliter sig loss från Saetra och har ett friläge. Skottet räddas dock av Ögmundur som kom ut bra där.

Målet skulle dock komma på tredje chansen på kort tid. Denna gång är det via vänsterkanten, där en örebroare håller i bollen vid straffområdets kant, för att sedan passa bollen lite mer till vänster där man får en överlapp av vänsterbacken som slår ett fint inlägg mot straffpunkten där mittfältaren Nordmark dyker upp lite som gubben i lådan och får bra träff med pannan och vi har 1-1, bakom en chanslös Ögmundur. Logisk kvittering i vid detta skede.

Därefter tar dock Bajen återigen kommandot och man får en bra chans att ta ledningen när man kommer 3 mot 3 där Israelsson avancerar med bollen och ser att Alex drar med sig en gubbe när han springer till höger och lämnar en fri yta till Melker som kommer till vänster som också får bollen men avslutet därefter blir ganska tamt och chansen blev inte så mycket bättre än så, men annars ett bra läge.

Matchen böljar en hel del ska sägas där Bajen ändå kanske har lite mer spel än Örebro. Och till slut är Magyar högt upp nära straffområdet och drämmer till med ett skott som täcks av en örebroare, men Magyar nosar till sig bollen igen och laddar bössan återigen för att se målvakten Rinne göra en bra räddning och lämna en retur, där Smarason kommer först till bollen men i samma veva missar bollen helt. Till slut får han med sig en hörna. Och väl på hörna nickskarvar Haglund hörnan slagen av Torsteinbö, för att sen styras in av Örebros mittback Almebäck och ett självmål gör så att Bajen tar ledningen med 1-2.

Bajen kontrollerar sen matchen ganska komfortabelt och Örebro har svårt att komma in i matchen igen. Dock lyckas man skapa en hörna från ingenting och väl på hörnan dimper bollen ner framför en örebroare som drar till ett skott som täcks av Haglund men bollen fastnar precis i närheten och Ajdarevic nosar till sig bollen men blir omkramad av Haglund och domare Eriksson pekar på straffpunkten. Ajdarevic tar han d om straffen själv och sätter den säkert, även om Ögmundur chansade åt rätt håll. Halvtidspausen är precis efter så det var ett tungt mål att släppa in.

Väl i andra halvlek så känns Bajen som det klart bättre laget och man skulle även skapa de hetaste målchanserna nästan omgående. Det är vid ett inkast på offensiv planhalva på vänsterkanten där man får in bollen i straffområdet men som nickrensas utåt i banan. Men blir inte mycket bättre än att Persson kan skjuta på halvvolley och får se bollen klockrent gå i ribban. I anfallet efter, typ, så får Smarason bollen på högerkanten och driver den mot mål. petar bollen lite till höger och går på skott som målvakten Rinne blir tvunget att tippa ut till en hörna. Som Torsteinbö slår i vanlig ordning, och där Saetra kommer upp högst och får bollen på pannan men Rinne i målet står på rätt plats och kan ta hand om bollen ännu en gång.

Mitt i denna press av Hammarby får Ajdarevic iväg ett riktigt fint skott som räddas till en hörna. och på den hörnan skulle Örebro ta ledningen med 3-2. Det är en inbytt spelare i Örebro som får en touch på den i klungan nära målet, för att sedan studsa in i målet via Magyar och det får räknas som ett självmål.

Matchen därefter kom att handla om alla missade målchanser av Hammarby. För det ska ni veta, det fanns så pass mycket chanser till att vinna matchen med kanske 1-2 bollar. Bland annat skulle Israelsson få en passning i sidled vid straffområdes linjen av inbytte Romulo, och han får till ett bra skott från fritt läge men Rinne i målet skulle göra ännu en fin räddning. han skulle dock få en ännu bättre chans att få in en kvittering när man har en fast situation som man behåller trycket på och där bollen hamnar på högerkanten och Persson som är närmast springer dit tar ett tillslag och sedan slår ett perfekt inlägg där Israelsson i ett helt fritt läge bara några meter från målet lyckas nicka bollen precis bredvid stolpen. Och han grämer sig rejält efter den missen.

Men det var inte sista chansen, för i absoluta slutet skulle Bajen få en straff med sig där domare Eriksson ger en så kallad kompensationsstraff eller vad det nu var. För på en hörna blir det kalabalik vid straffpunkten och där Saetra bli fasthållen lite när han försöker få en fot på bollen. Straffen tar Kennedy hand om och slår den nära stolpen, men Rinne som varit galet bra denna afton chansar rätt och får händerna ända ut vid stolpen och matchen slutar därför 3-2 till Örebro. Men där den borde slutat 3-6 ifall vi kollar till målchanserna. Riktigt tung förlust och vi är nu indraget i bottenstriden på allvar.


Bäst i Bajen är riktigt svår att välja. Men tycker Israelsson, Haglund, Ögmundur, Saevarsson, Torsteinbö och Alex ändå gör en rätt okej match.

Örebro – Hammarby 3-2
0-1 Alex (11 min)
1-1 Daniel Nordmark (16 min)
1-2 Självmål (34 min)
2-2 Astrit Ajdarevic straff (45 min)
3-2 Självmål (69 min)

Publik: 10 362

 

Foto: Peter Jonsson

/ Johan Sandkulla