Bajen började första 10 minuterna och 1-0-målet, av Israelsson, kändes därför helt logiskt. Sen går de grönvita ner sig och bjuder in Gefle i matchen. Dock lyckas Alex med en individuell prestation ta sig igenom Gefles försvar och placera in 2-0. Spelet i sig var inget att hojta för. Och i andra halvlek var en ren misär när Bajen kändes helt ointresserade över hela banan. Gefle var dock bedrövliga och därför stod det 2-0 tills slutet där det blir lite kalabalik i straffområdet och reduceringen var ett faktum. Och med nöd och näppe blev det 3 otroligt viktiga poäng till Hammarby.

Det var som sagt ett Bajen som såg klart bäst ut i inledningen och man visade att idag ska man banne mig ta 3 poäng. Man hade bollen i stort sett hela tiden första kvarten. Och inte helt ologiskt skulle man även göra 1-0 via en hörna. Och vem tror ni står längst bort i straffområdet och nickar in bollen om inte Erik Israelsson. På rätt plats hela tiden och han gör därmed sitt 8e mål för säsongen.

Och istället för att bara fortsätta med det momentum man skapat i och med målet, så är man rädda för poängen. Typiskt bottenlag. Man bjuder alltså in Gefle i matchen helt i onödan. Dock är ju inte Gefle något vidare fotbollslag, speciellt inte när dom idag saknade flera viktiga spelare. Och Gefle hade otroligt svårt att skapa någon målchans överhuvudtaget. Dom hade väl kanske ett skott mot mål på hela halvleken vilket säger det mesta.

Men det var två tröttkörda lag som möttes på mitten för det mesta och det var en del kamp. Och båda lagen hade en del boll utan att skapa speciellt mycket för den delen. Därför kändes första halvlek som tråkig tillställning.

Då är det väl ändå skönt att vi har spelare som Alex, som får ta emot bollen vid mittlinjen, för att sen vända upp och avancera framåt centralt och sen göra en fint utanför straffområdet och skära igenom ett uselt Gefle-försvar för att sen enkelt placera in 2-0. Det hade då gått 40 minuter av den första halvleken. Otroligt viktigt mål som det visade sig skulle ta död på hela matchen i princip.

I andra halvlek trodde man att Bajen skulle komma ut som vanligt och göra det betydligt bättre än i första, men hör och häpnad blev det ännu sämre. Visserligen skulle man få en riktigt bra chans när Melker frispelar Alex, som får ett liknande friläge som i första halvlek. Men han placerar bollen utanför stolpen denna gång. Mål där och matchen hade varit helt över. Men utöver denna målchans skapar Bajen inte särskilt mycket mer. Man är otroligt ointresserade halvleken igenom. Inga löp. Och mest sidledspassningar. Det ser rent ut sagt bedrövligt ut och man sitter nästan och somnar på läktaren.

Nanne Bergstrand försöker ändra på laget genom att byta in Haglund och Romulo, som ersätter Melker och Alex. Men var det bedrövligt innan, så såg det desto värre ut efter. Nu var Bajen overkligt rädda för att tappa de 3 poäng att man nästan håller på tappa de 3 poäng man har ändå på ett pinsamt sätt. och det är väl då tur att vi möter ett så dåligt lag som Gefle idag, för hade vi mött Sundsvall eller Häcken så hade vi förlorat denna match med flera mål kan jag nästan garantera.

Och till slut skulle det bli sådär onödigt nervöst, igen, när Gefle kan nicka in en balja i 89e minuten efter lite kalabalik i straffområdet. Och det var ett inlägg som sedan skulle nickas mot motsatt håll. redan innan hade liknande inlägg fått slås in mot straffområdet. Och även efter målet skulle vi få se flera inlägg slås. Strax efter målet skulle dessutom Johan Persson dra på sig ett direkt rött kort och allt man kände då var att snart kommer kvitteringen. Bajen som knappt haft ett anfall på typ 30 minuter försvarar sig sisådär och kan med nöd och näppe ändå bärga hem en seger till slut då Gefle inte mäktar med någon het målchans på övertiden. Puh, pust. Vi tar 3 otroligt viktiga poäng som avslutar vårsäsongen som varit lite upp men mest ner. Nya tag!


Bäst i Bajen tycker jag Erik Israelsson var. Med ett viktig mål och mycket riv och slit, som vanligt. Alex får pluspoäng också. Även Kennedy gör det bra i sin regista-roll (google is your friend ifall du inte vet vad ”Regista” är) som sittande mittfältare.

Hammarby – Gefle 2-1
1-0 Erik Israelsson (13 min)
2-0 Alex (39 min)
2-1 Johan Bertilsson (89 min)

Rött kort: Johan Persson (91 min). Därmed avstängd mot Häcken i omstarten.
Publik: 22 215

 

Foto: Peter Jonsson

/ Johan Sandkulla