Två omgångar spelade och full pott för Bajen ger oss just nu en mycket välförtjänt serieledning! Och kom nu inte och säg åt mig att inte fira detta. Vi har allt att fira! Särskilt så här tidigt in på säsongen, om du frågar mig. Hade det sett så här bra ut i omgång 15 är det mer väntat än att det för oss redan nu finns så tydliga tecken på att vi är på rätt väg i vårt spel- och lagbygge. Så att fira detta är exakt det jag tänker fortsätta göra.

Matchen mot Blåvitt gav svar på mycket av det jag har ställt mig frågande till under försäsongen. Kommer tränarstaben lyckas få ihop det? Hur löser vi defensiven? Blir våra skadade spelare friska i tid..? Det har ju i ärlighetens namn inte sett superstabilt ut under försäsongen, så nervositeten inför säsongsstarten var det nog ingen som kunde gömma. Men! Det har man löst över all förväntan! En stor eloge till Billborn och resten av tränarstaben som på kort tid lyckats få ihop allt trots skadeproblem, värvningar och nytänk som ska realiseras. Jag må vara positiv, men att det så här tidigt skulle se så sammansvetsat ut, trodde inte ens jag. Att Stefan efter matchen inte heller var helt nöjd mår jag ännu bättre av. Vi ska och kan bli ännu bättre och den mentaliteten behöver vi verkligen mer av!

På planen tycker jag att vi fick se prov på en helt annan glöd och kämparglädje än jag sett under försäsongen. Det var länge sen jag såg oss kämpa för varandra, hjälpa till, täcka ytor och kriga tillbaka bolltapp. För misstag kommer ju såklart ske, men det är lättare att ha överseende med det när man ser hur spelarna krigar och maxlöper för att rädda upp situationen. Skönt att se oss spela så här!

Mycket glädjande också att se Hamad och Junior i fin form igen. Både fysiskt och mentalt ger de allt. De är två spelare som bidrar otroligt mycket både offensivt och i hemåtjobben. Deras spelförståelse gör att vi på ett mer kreativt sätt kan hitta nya vägar framåt. Jag vill även lyfta Paulsen som jag tycker har landat som en otroligt stark och värdefull spelare för oss. Han har styrkor både fysiskt och mentalt som sticker ut i truppen och är oförutsägbar för motståndare att läsa. Sådana spelare växer definitivt inte på träd!

Även kul att få hälsa Nikola Djurdjic välkommen under så här härliga omständigheter. Han hoppade rakt in i startelvan och petade således både Dibba och Svendsen och det gjorde mig absolut inte besviken. Det är för tidigt att dra några större analyser efter en match spelad, men att han är en stark, smart spelare som kommer kunna växa in i sin roll och bli en viktig kugge för oss, det tror jag många kan skriva under på. Det jag ställer mig frågande till är dock hur kall Svendsen egentligen är och varför en spelare som honom just nu är Billborns tredjehandsval? Det trodde jag inte inför säsongen direkt.

Men. Sex poäng. Två raka vinster. En vinst på bortaplan (utanför sthlm!!). Och serieledare! Det njuter i alla fall jag av just nu. Och bortsett från allt det vi som supportrar må tuppas om sinsemellan så är de här poängen och prestationerna viktiga för vårt självförtroende och attityd framåt. Vi har makten i våra händer och vind i ryggen. Kör ba kör Bajen!

/@aboutjeanette

Foto: Peter Jonsson