Toppmötet mellan  Hammarby och GIF Sundsvall slutade med en 4-3 för  hemmalaget. En som är imponerad av Bajen årgång 2018 var bortalagets tränare Joel Cedergren
– Hammarby vann rättvist och är det bästa lag vi mött i år. Vi lyckades inte med vårt i dag, men vi har en motståndare som gör det svårt för oss. De är bra organiserade både defensivt och offensivt.

På presskonferensen efter matchen var det Joel Cedergren som var mest nöjd trots förlusten.
Stefan Billborn fick se  laget ta sjätte segern i årets allsvenska var besviken på inställningen och att laget tillät GIF Sundsvall komma in i matchen.
– Det mentala spelet spelade en stor roll i matchen i dag. Jag tycker att första halvlek kunde  vi lett med 5-2 eller 5-3. Johan gör några fantastiska räddningar. Vi har bud på flera mål, men jag tycker inte vi förtjänar att leda med 3-0 i halvtid. Vi höjer oss i andra halvlek. De första 20 minuterna var bra.
Stefan är mycket irriterad på spelarnas inställning att matchen redan var klar och poängen säkrad.
– Vi tappar bollen utanför deras straffområde. Vi skall fjanta med passningarna och då går tåget och de gör 1-4. Sundsvall gör det bra med bollen. De har en bra kombinationsförmåga och spela sig ur situationer.
Han kommenterar Pa Dibbas insats:
– Pa Dibba gör det han är bra på.  Bra spel med Nikola. De jobbar hårt för laget. De spelar framför alla andra spelare och de får med sig de andra när de offrar sig i press spelet. Han är inne i ett litet stim.

Trots sex segrar och en oavgjord tillställning på Bravida Arena så har tränarteamet inte varit nöjd med spelet till 100 %. Hammarby har svårt att hålla upp spelet i 90 minuter och kommer i svackor under matcherna som ibland kan kosta Hammarby segern om det vill sig mot bättre lag.
– Vi blir stillastående och vi måste väcka varandra. Det spelar ingen roll om jag står och hoppar som en gummigubbe. Det är ingen som hör ändå vad jag säger. Vi dyker i prestationen och kommer inte upp i dag.

Peter Murling
Foto: Peter Jonsson