Kristof
Deltagare
Antal inlägg: 295

Så är det naturligtvis. Och det finns fler exempel där sådana ”investeringar” inte har betalat sig, t.ex. när Elfsborg offrade 40% av sitt egna kapital 2013 för att försöka nå Champions League.

Men nu är ju inte det ett problem för dagens Hammarby. Norrköping exemplet visade på att de har gjort betydligt mer med knappare resurser än Hammarby, oavsett vad den nedersta raden visar. Det är naturligtvis långt ifrån omöjligt att Bajen vinner guld om 2.5 år. Men i så fall gör man det till en betydligt högre kostnad mätt i kronor.

Problemet, eller frågeformuleringen är om de pengar som spenderas på den sportsliga sidan används väl? Är man verkligen långsiktig i praktiken när man rekryterar flera spelare i 30 års åldern? Rekryterar man rätt spelare överhuvudtaget? Är rekryteringarna ett resultat av en längre tids kartläggning eller är det spelare som råkar ha blivit ”tillgängliga”?

Det vore lite olyckligt om de abnormala publiksiffrorna finansierade dåliga prestationer istället för utveckling och ett snabbare stärkt eget kapital.