johannes
Deltagare
Antal inlägg: 147

Soff Coach
Om man ständigt rekryterar fel person, ja då lär man ständigt hamna i samma problematiska situation.

En snabb lista på tränare efter Linderoth:
Tony G. Hade visioner men noll erfarenhet. Fick snudd på Manager-roll i klubben och misslyckades.
Thom Å. Fick ta över ett sjunkande skepp. Här var det aldrig tal om några visioner utan ”räddas det som räddas kan”. Inget visade sig kunna räddas.

Då hamnar vi i SE och har ett sparkrav där cirka 20 miljoner, halva lönepotten, måste skäras ned. Åkeby och Gerhardsson tackar nej (å fan…) och inga andra anmäler sig frivilligt.
Apel och Linkan ”ringer en vän” och skakar fram duon Bork&Blomqvist. Helt utan större ledarerfarenheter och utan några som helst andra mål än ”försök vinn serien”. Det skiter sig. Så klart.
Ersätts sedan av Franzén och senare av Sandberg, eller om det var tvärtom, skit samma. Bägge helt utan större meriter på tränarsidan och återigen med både sparkrav och ”vinna serien”-krav hängande över sig. Det skiter sig också.

Till slut har vi slut på egna alternativ. Klubbens rykte är kört i botten. FotbollsSverige skrattar åt oss. Då får AEG en briljant idé: Låt landslagskapten Gregg B få ta över ”the sleeping giant” och inleda sin tränarkarriär där. Återigen en ledare helt utan erfarenhet av just tränarjobbet.
Det skiter sig, föga förvånande, igen.

Vilket tar oss fram till 2014. Ledningen inser att nu är det All jävla In som gäller. Bära eller brista.
Man tar dynamiska duon Nanne och Jingblad. Egentligen helt rätt tänkt. Jo faktiskt. Vi hamnade i händelsernas centrum igen. Vi fick in personer med trovärdighet (nåja). Bajen togs på allvar igen.

Men vänta lite nu: Nanne, som i typ 20 års tid ”fotbollsmördat” sig till framgång (inte minst emot Bajen) har helt plötsligt sett ljuset. Han ska byta inställning till fotbollen. Nu är det snabbt, tekniskt och med vassa kombinationer och många anfall som gäller.
Något han aldrig tidigare har sysslat med.
Han och Jingan får i princip fullt mandat att rensa hela spelartruppen.
Detta följs upp med en rad värvningar från främst Nanne och Jingans fd klubbar. Inga klubbar som jag på rak arm vill minnas spela särskilt tekniskt eller snabbt. Ok omställningar var de bra på, det måste jag medge, men i övrigt klassiska brunkarlag. Släng in några norska bänknötar”fynd” och ett antal ”är skadad nu, men blir bra sen”-spelare.
Å vad blir resultatet?
Fiasko.

Möjligen hade kanske allt detta kunnat undvikas om vi istället hade ersatt Linderoth med en tränare som hade liknande inställning till fotbollen och som även visat upp resultat.
Det kommer vi aldrig att få svar på, men det leder oss in på Abedis resonemang om Sportrådets roll, utformning och mandat.
Abedi har helt rätt där.
Tyvärr är situationen återigen akut så den diskussionen måste pågå samtidigt som vi styr upp den skit vi hamnat i.

Alltså, det är inte tanken om en ”Bajen-unik” spelidé som är fel. Det är kartläggningen och valet av tränare/spelare som ska utföra den som misslyckats.

  • Det här svaret redigerades för 7 år, 7 månader sedan av johannes.