zilver1
Deltagare
Antal inlägg: 53

Faktum är att även om vi tar bort Djurgården så går det för laget bättre med Romulo på topp (snitt 1,5 på 10 matcher) än med Dibba (snitt 1,3 på 20 matcher), trots att Dibba har ett bättre målsnitt. Mot Djurgården är det förstås ännu bättre. Men det verkar ju inte spela någon roll om Romulo startar eller kommer från bänken mot gårdarna, det är ju målgaranti åndå. Bäst går det dock med både Romulo och Dubba på topp, då vi de två enda matcherna som de har startat tillsammans förra året vann bägge.

Du ska ju alltid lyssna på din fru, och svaret är väl utifrån ren observation:

– Hur ofta pressar han sin motståndare i genomsnitt per match? Sällan
– Hur nära i genomsnitt, i antal meter, kommer han i pressen? Inte för nära
– Hur många meter springer Romolu under en halvlek/match? Så få som möjligt

Samtidigt kanske det spelar mindre roll om resultatet blir hyfsat. Dessutom har ju Romulo fördelen av att om han håller sig borta från motståndarna behöver han inte få psykbryt och bli avstängd som Dibba sist.

Hamad är ju rätt svårplacerad positionsmässigt. Men när det gäller Hamad är det så att vi tar 1,75 poäng (8 matcher) när han startar som vänsterytter framför Solheim och bara 0,8 (5 matcher) när han har startat på innermittfält eller som i början på säsongen med Musa bakom sig. Inte världens största sample, men det kanske är lika bra att starta honom framför Solheim ändå?