Visar 30 inlägg - 1 till 30 (av 1,586 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • Paladin
  Deltagare
  Antal inlägg: 139

  Tack Kris.

  Även om vi inte når Europaspel i år ser jag radan nu 2019 som en stor framgång. Det är baserat på intäkter och att vår version av Moneball fungerar. Bevisligen går det att starta om karriärer i Hammarby. Win win för klubben och spelaren.

  Förut var jag irriterad att det ska ta 0,5-1 år att få fart på dyra spelare. Nu inser jag att det är priset för att kunna få Tankovic och Kacaniklic. Vi hade inte kunnat få dom i sådan form att dom kunde köra från start. Ibland kan vi hyra en specialist som Kjartason men vi ska nog inte hålla andan mellan gångerna.

  Grunden är lagd och nu ska vi regelmässigt prestera i klass med vår ekonomi och stärka ekonomin. Kursen har tagit oss från farliga kustvatten ut mot öppet hav. Fortsätter vi att ha kontroll på ekonomin och Jesper Jansson nära famnen så kommer vi uppåt i tabellen tids nog.

  Kristof
  Deltagare
  Antal inlägg: 245

  Paladin, hela nedra halvan av allsvenskan kommer väl redovisa rött skulle jag tippa. Kanske inte Falkenberg som verkar vara mer smarta än de andra. Att döma av rapporterna verkar dessutom flera av de klubbarna gå på bensinångorna just nu.

  På den övre halvan borde AIK redovisa rött, om än ett litet minus, också Djurgården. Och kanske Häcken, de försöker gå minus sedan 3 år tillbaka för att låta sina pengar att arbeta och därmed komma högre upp i tabellen. Men det går inget vidare för dem på den fronten pga att de inte budgeterar med spelarköp och försäljningar (sånt där som man gör flera gånger per år).

  MFF borde nog kunna redovisa mindre plus.
  Norrköping kommer redovisa plus, Göteborg och vi likaså. Drivet av stora spelaraffärer.

  Det är vad jag tror 🙂

  Paladin
  Deltagare
  Antal inlägg: 139

  Kristof: Vi kan vänta oss massa röda siffror från klubbarna i kriget om TV-pengar?

  Bajenberndt
  Deltagare
  Antal inlägg: 173

  Kristof, nu har vi chans att ändra på den dåliga trenden. Göteborg, AIK, Djurgården, Malmö och Häcken på Söderstadion. Oroande är dock att vi är så sårbara vid skador och avstängningar. Ingen som kunde ersätta Kazaniclic och Bojanic på ett bra sätt. Kan Junior bli ett lyft? Synd att Leo Bengtsson inte har något större förtroende hos Bilborn.

  Kristof
  Deltagare
  Antal inlägg: 245

  1 poäng och 1-10 i målskillnad i bortamatcherna mot topp 7 lagen. Det är alldeles för dåligt. Som sagt, gör vi färre än två mål framåt, så blir det allt som oftast noll poäng. Det håller inte i längden.

  Kristof
  Deltagare
  Antal inlägg: 245

  Jag skulle uppskatta att satsningen har kostat ca 30 miljoner. En tredjedel av Alex Isak försäljningen. Det har gett känslomässig avkastning men ingen ekonomi tbx.

  Det är inte bara publiken jag syftade på, också sponsintäkterna är förhållandevis låga. Man skyller på ”stockholmssyndromet” med tre klubbar, men det betyder bara att man inte har tillräcklig kompetens att paketera erbjudanden. Alternativt att varumärkesundersökningar och dess betydelse ska tas med en nypa salt. Troligen en kombination.

  Paladin
  Deltagare
  Antal inlägg: 139

  Kris: Jag skulle pröjsa en del för att se siffrorna i Solna på vad satsningen kostade på sista raden. Dom har råd att ta smällen men jag är sååååå nyfiken. Har vi riktig tur flippar dom mörka makterna fullständigt och det blir massa stök i klubben.

  Jag läste att du hade svårt att få ihop att aik har det starkaste varumärket men förhållandevis svaga publiksiffror. Det kan vara så att man under en längre tid fått dålig smap av arenan och fotbollen inte är underhållande.

  Själv har jag svårt att förlika mig med att vi verkar ha nått någon publikplatå som inte kan utökas med medgångssupportrar. Det är förvisso enkelt att budgetera den inkomsten. Publiksnittet ligger runt 22k innan det andra hemmaderbyt. Som försiktighetsprincip räkna med 19k som intäkt. Undrar vad som behövs för att nå en stadig siffra på 21k under lunken. Under 8 matcher (utan premiär +derby) ligger snittet på 20,9k Alla 22,6k. 2 ggr hamnar vi under 20k. 22,7k är högsta lunksiffran.

  För mig som konsument har merchen varit ett skämt sedan supportershoppen + Kappa upphörde. 🙁 Det känns som att vi skulle kunna pumpa ut läckra pryttlar men lönsamhet och kläder verkar vara knepigt.

  Som jämförelse är det totala snittet för aik 17,7k och dom orena 14,1k.

  Kristof
  Deltagare
  Antal inlägg: 245

  Gnaget på väg ut ur Europa. Det är så jävla viktigt! Jag vet att vissa håller på med en massa självbedrägeri om att framgång för svenska lag skulle vara bra för ens egna. Men då har man inte riktigt koll på hur poängen räknas. Framgång för gnaget skulle vara lika bra för oss som MFF:s framgångar har varit för gnaget. Det vill säga, MFF spelar sina kvalmatcher seedade mot svagare motstånd och tjänar nya miljoner i Europa och gnaget kämpar vidare oseedade mot starkare lag som Celtic mfl. Så heja Celtic!

  Skulle vi dessutom ta en europa plats nästa år på gnagets bekostnad, så är vi nog uppe på samma nivå ekonomiskt. Dessutom inte fullinvesterare till skillnad från gnaget.

  • Det här svaret redigerades 2 veckor, 2 dagar sedan av  Kristof.
  Kristof
  Deltagare
  Antal inlägg: 245

  Jag är supernöjd med matchen igår. Hade jättedåligt vibbar inför. Sista fajten på den lätta delen av schemat. Lätt för spelarna att börja tänka på de svåra och heta matcherna. Men de gick ut och gjorde jobbet. Det är klasskillnad lagen emellan och jag tycker att man såg det också. Tydligt. På söndag blir det mycket svårare.

  Paladin
  Deltagare
  Antal inlägg: 139

  Matchen var inte den mest imponerande men jag tycker ändå att vi spelade ok borta hos Falkenberg. Allt utom kaoset första 3 minuterna såg ok ut. Det ska bli ruskigt spännande att se truppen ta sig an Peking et consortes.

  Bajenberndt
  Deltagare
  Antal inlägg: 173

  Paladin, det är verkligen värt att fundera över varför vi inte kan utveckla våra talanger. Kan det vara så att vi fortfarande är på fel väg när det gäller de tekniska grunderna som vi lär våra ungdomar. Kanske det blir förändringar nu när vi fått Hollandsinfluerade Bilborn som tränare. Som svenskar är vi ju alltid så säkra över vår egen förträfflighet och har svårt att ta till oss influenser, speciellt om de är på ett annat språk än engelska. Tänk att vi en gång tog hit en amerikansk tränare för att leda vårt A-lag! Undrar ifall vi är så engelskt-influerade idag på ungdomssidan som för 20-30 år sedan.

  Paladin
  Deltagare
  Antal inlägg: 139

  Det enda som jag saknar i nuvarande situation är att vi inte kan få upp en egen produkt i startelvan. Det är ett litet nålsöga att ta sig igenom.

  JJ har verkligen visat sig vara en viktig värvning, Billborn gör ett habilt jobb och vi får se hur laget klarar sista 1/3 av säsongen. Det kommer att bli tuffare nu.

  Kristof
  Deltagare
  Antal inlägg: 245

  Anfallspelet är fantastiskt just nu. Många spelare som deltar och ger varandra alternativ. Tankovics maxlöpning in i ytan vid 2-0 ser man sällan på den nivå som allsvenskan är på.

  Vi har vunnit 5 av de 6 senaste matcherna, tagit 1 poäng den sjätte. Efter 13 spelade matcher låg vi 12 poäng bakom serieledarna och 6 poäng bakom tredjeplatsen. Med en match mindre spelad. Idag – efter 19 spelade – är det 6 poäng upp till serieledarna och 3 poäng upp till en tredjeplats. Trots den rika poängskörden har vi knappt tagit in någonting. Alla topplag vinner mer eller mindre alla sina matcher mot lagen på den nedra halvan.

  Kvalitetsskillnaden är enorm tycker jag vilket stundtals syndes tydligt igår. Allt kommer troligen att avgöras i inbördesmöten topp 6 lagen emellan. Fram till dess gäller det att skärpa till defensiven och agerandet på defensiva fasta. Det senare känns nästan som en straffspark emot.

  • Det här svaret redigerades 1 månad sedan av  Kristof.
  Bajenberndt
  Deltagare
  Antal inlägg: 173

  Tycker att spelet blir bättre och bättre, trots våra problem på gräsunderlag. En målvaktsmiss, en domartavla och en svag markering vid hörnan förstörde eftermiddagen. Lovande att Wiland är tillbaka och att Magayar tar för sig mer och mer. Framåt, som vanligt så händer det mycket!
  Till sist, gillar Sumpters analyser, där det raka passningsspelet prioriteras högre än bollen i sidled och ut på kanten. Verkar vara en smart snubbe som är intressant att lyssna på.

  nära döden
  Deltagare
  Antal inlägg: 23

  Vi är sämre på gräs än på plast.

  Vi är sämre på försvar än på anfall.

  De två grejerna gjorde att vi inte lyckades vinna igår och att vi inte ligger högre i tabellen.

  Paladin
  Deltagare
  Antal inlägg: 139

  Det kommer smärta något oerhört att tappa Tanko. Nedtagningen på bollen från Kakan och resten av den aktionen är magisk. Kakan visar varför han åkte ut i Europa.

  På det hela taget fungerar Moneyball under JJ’s ledning. Det går utmärkt att starta om karriären i Bajen.

  Kristof
  Deltagare
  Antal inlägg: 245

  Det var 4% sannolikhet att det skulle bli åtta raka. Det finns en förklaring till att det var 96% sannolikhet att det inte skulle gå vägen, trots favoritviktat i alla matcher.

  Nu sprack det i femte matchen. Surt ändå då jag tycker laget gör en bra insats. Ingen underskattning utan bra intensitet. Tyvärr individuella misstag som ställer till det rejält idag. Domaren (katastrof), Blazevic (bedrövlig insats) och återigen baklängesmål på hörna/frisparksinlägg (genuint dåligt).

  Men jävlar vad Kacaniklic börjar se fin ut i spelet nu.

  • Det här svaret redigerades 1 månad, 1 vecka sedan av  Kristof.
  Kristof
  Deltagare
  Antal inlägg: 245

  Vi har väl i ärlighetens namn inte haft någon negativ streckkamp alls sedan 2011 🙂 Inte så mycket streckkamp överhuvudtaget. 2014 och 2018 då, om europaplatsen.

  Som sagt, kvalitetsmässigt ska det bli en komfortabelt seger. Men det skulle det å andra sidan vara i matchen mot GIF:arna också, och där var det segt värre med segerspark på stopptid.

  • Det här svaret redigerades 1 månad, 1 vecka sedan av  Kristof.
  Paladin
  Deltagare
  Antal inlägg: 139

  Det är fantastiskt skönt att inte vara indragen i drama längs nedre strecken. Jag undrar hur mycket mental energi Kalmar tappat senaste veckan. Går vi in och gör jobbet bör vi vinna.

  Paladin
  Deltagare
  Antal inlägg: 139

  När diffen och solna vill komma med trashtalk kan det vara bra med fakta.

  13 Falkenberg 17 3 5 9 16-33 14
  14 Kalmar FF 17 2 7 8 12-21 13
  15 Gif Sundsvall 18 2 5 11 18-28 11
  16 AFC Eskilstun 17 2 5 10 14-32 11

  Falkenberg har tappat fullt med poäng till alla tre klubbarna. Dom är det *sämsta* laget.
  AFC har tagit en pinne mot diffen. Ett bevis på hur usla diffen är.
  Giffarna som det inte är svårt att vinna mot har både solna och diffen spelat oavgjort mot.
  Kalmar är det enda laget vi ska skämmas för. solna har 6/6 och diffen 3/3. Det är det enda trashtalket du kan förlora.

  ;p

  Bajenberndt
  Deltagare
  Antal inlägg: 173

  Kristof, kan bara instämma.

  Kristof
  Deltagare
  Antal inlägg: 245

  Vi får hålla tummarna! Sett till spelarnas kvaliteter är det stor skillnad mellan lagen idag. Förmodligen större än någonsin i historien. Men djävulen sitter i detaljerna…

  Bajenberndt
  Deltagare
  Antal inlägg: 173

  Kristof, du beskriver vårt tilltänkta grundspel som bollhållande lag, vilket vi säkert får se mycket av. Vad jag förstår vill Bilborn även att vi skall bryta mönstret och spela rakare när det så passar. Speciellt i början på matcherna, som mot Falkenberg och Elfsborg- Blir det för mycket sidledsspel hamnar bollen lätt hos de defensiva mittfältarna och tappar de bollen öppnar vi oss för kontringar. Svår balans kan man tänka. Vi får hoppas att vi inte faller ner för ofta så att det skapas fasta situationer, där har du en rejäl poäng. Skulle inte bli förvånad ifall Bilborn spelar Magayar ocvh Johannson för att stärka luftrummet. Blazevic verkar ju inte ha sin starka sida på höjdbollarna har vi sett. Det blir en intressant match och möjligheter till den femte raka.

  På träningen var Hjalmar Ekdahl med och han såg riktigt fin ut! Rak i ryggen som brorsan med god överblick och fin teknik. Intressant!

  Kristof
  Deltagare
  Antal inlägg: 245

  Jag tror inte att det blir ett rakare spel. Man kommer att spela runt mycket för att flytta Kalmar ut ur sina positioner och sedan komma till avslut från straffområdet. Tålamod kommer att vara nyckelordet.
  Och man kommer nog inte att skjuta i tidiga lägen eftersom spelarna undervisas i att skjuta i lägen där sannolikheten att göra mål ökar.

  Offensivt kommer KFF säkerligen att satsa på fasta, där vi har varit mycket mycket svaga på att försvara oss emot denna säsong.

  Bajenberndt
  Deltagare
  Antal inlägg: 173

  Kristof, det blir som vanligt mot Kalmar. Lågt stående Kalmar-försvar att lirka upp och några kontringssnabba brassar att försvara sig emot. Vår taktik bör vara vara – rakare spel, improvisera, skjut (bomba) i tidiga lägen samt ta till baka bollen vid bolltapp. Alltid svårt för ett bollhållande lag som gärna vill spela med tålamod, vilket kan bli ”för mycket tålamod och bolltapp”. En ”tuff och intensiv start” är viktig. Senaste träningen såg bra ut, Arnor Johannson verkar redan på gång. Tror inte heller att Wiland är långt borta från match!

  Kristof
  Deltagare
  Antal inlägg: 245

  Punktmarkering är nog ingen väg fram. MP lär vilja spela som CP på söndag.
  https://totalfootballanalysis.com/match-analysis/manchester-city-crystal-palace-premier-league-tactical-analysis

  Paladin
  Deltagare
  Antal inlägg: 139

  Det måste vara svårt att punktmarkera enskilda spelare i Bajen nu. Tar du Bojanic kan kanterna leverera och vice versa.

  Kristof
  Deltagare
  Antal inlägg: 245

  20% chans att det slutar med åtta raka. Alltså fortfarande 80 procent sannolikhet att vi inte vinner de där 8 raka segrarna.

  nära döden
  Deltagare
  Antal inlägg: 23

  Sannolikt och sant är inte samma sak.

  Försvarsspelet är inte bra. Det måste förbättras, och då åsyftar jag inte bara backlinjen, utan hela lagets defensiva arbete. Annars kommer vi få det svårt mot lagen ovanför oss i tabellen.

  Kristof
  Deltagare
  Antal inlägg: 245

  Nu är det hela 13.5% sannolikhet att det slutar med åtta raka segrar
  (Givet 67% för seger i varje respektive match).

  Men försvarspelet, herregud! 2-4 målet är ett skämt ju.

  Lite sugen på att slänga in en tusing eller två på att Kalmar gör mer än 1.5 mål mot oss (de har gjort 11 totalt på hela säsongen). Och det kommer ju komma matcher där vi inte gör 2+ mål.

Visar 30 inlägg - 1 till 30 (av 1,586 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.