Bajen börjar ändå okej borta mot Norrköping, men man hade stora problem med deras högerkant och det var även där Norrköping gjorde 1-0 med ett inlägg rakt i mål. Sen var man rätt dåliga en tiden men man jobbar sig in i matchen och kan kvittera till 1-1 mot halvlekens slut via Israelsson. Den andra halvleken gjorde man en riktig bjudning och Norrköping kunde enkelt rulla in 2-1 och sen spelade svenska mästarna på omställningar hela tiden och gjorde det bra. 3-1 kom till slut på straff efter att Saetra varit blivit bortfintad och sedan målchansutvisad.

Bajen börjar de första 10 minuter rätt bra måste man ändå säga. Man håller i bollen relativt bra och skapar någon hörna och inläggsläge. Dock utan att komma riktigt nära. Det är en jämn match fram till Norrköping gör sitt mål som kommer lite från ingenstans. Men precis innan målet skapade Norrköping en riktigt bra målchans när man slår en djupledsboll på högerkanten och man fyller på med folk i boxen, och så kommer ett inlägg som man styr upp i ribban. På returen tar även en Norrköpingsspelare emot den, men den studsar lite långt fram och Ögmundur kan ta hand om bollen. Men bara minuten senare kommer alltså det där målet. Även det kommer via högerkanten när deras högerback driver upp med bollen, slår ett inlägg som går direkt i mål. Kan tycka att Ögmundur borde ta det säkra före det osäkra och tippa bollen över ribban men han tvekar och låter bollen vara, för att sen se den gå i mål vid bortre stolpen.

Efter målet är det Norrköping för hela slanten, och i varje anfall kommer dom fram via sin högerkant , vår vänsterkant, där vi är riktigt svaga. Bland annat så slår man ännu ett inlägg från just högerkanten, där en Norrköpingsanfallare kommer helt ren vid straffpunkten och nickar mot mål. Men nicken är alldeles för tam för att det ska bli mer farligt än så, dessutom rakt på mål där Ögmundur enkelt kan ta han om bollen.

Mot slutet av halvleken så sticker Melker i djupled på högerkanten och slår ett inlägg, men där Israelsson är senare in i straffområdet än vanligt och hinner alltså inte dit och försvararna kan rensa undan. Men inte långt efter den chansen är det en hyfsad liknande situation när Smarason driver upp med bollen och bara släpper bollen till Melker som slår en perfekt riktad passning mot straffpunkten där Israelsson denna gång bara stöter bollen direkt i mål. Otagbart för målvakten som knappt hinner agera. 1-1 Bajen alltså.

Första halvleken är ganska jämn där båda har sina perioder i halvleken. Apropå perioder så börjar Norrköping ganska bra i andra halvlek och skapar något halvläge. och 10 minuter in halvleken så skulle det komma ett mål. Det är först en hög boll som Torsteinbö ska nicka bort men det blir inte bättre än att han nickar ner den till en spelare i Norrköping som sedan dribblar lite och förlorar bollen när försvaret i Bajen är bra in i press. Men när man väl erövrat bollen, ja då slår Magyar en indianare rakt till en annan spelare i Norrköping som i sin tur slår en fin djupledspass till Andreas Blomqvist som kommer fri med Ögmundur och kan placera in 2-1 till Norrköping väldigt enkelt. Allt uppkommer efter bjudningar av Bajen. Så vinner man inga fotbollsmatcher såklart.

Efter målet så backar Norrköping medvetet hemåt och ligger och lurpassar mest hela tiden. Man låter Bajen hålla i bollen vilket man i och för sig gör helt okej. Men Bajen skapar i princip ingenting. Det enda man faktiskt skapar är att Israelsson vinner en nickduell i straffområdet där bollen sedan dimper ner till Melker som drar till med vänstern, men täcks ut till en resultatlös hörna. Men mer än det skapar man inte under hela andra halvlek. Alldeles för dåliga i den sista tredjedelen, som man säger. Och trots att man gör ett trippelbyte där Alex, Smarason och Persson går ut och ersätts av Romulo, Khalili och Söderqvist så lyckas man alltså inte ändra på någonting.

Istället är det Norrköping som skapar flera fina omställningslägen där man lika gärna kunde gjort mål på. Och visst är det även ett sådant läge man får där Christoffer Nyman enkelt gör bort Saetra, och när han väl är förbi drar Saetra ner Nyman och domaren blåser straff och målchansutvisning. Straffen dröjer dock då domaren avbrutit matchen under en stund då det har kastats in saker från Bajenklacken och lite hets uppstått med poliser på plats. Men till slut är det lugnt igen och straffen kan slås gör Arnor Traustason det stensäkert. 3-1 Norrköping. Och efter det målet är man sånär på att göra 4-1 också vid ett friläge men Ögmundur är bra med den gången och avvärjer.

Matchen slutar 3-1 till Norrköping, men det är en match där vi bjuder dom på samtliga mål och har otroligt svårt att skapa några större målchanser. Spelar man så vinner man såklart inga matcher eller ens tar poäng. Nya tag på söndag när vi tar emot topplaget Sundsvall, jodå. Forza Bajen!


Bäst i Bajen tycker jag Philip Haglund var som vann nästan varje duell denna dag. En av hans bättre matcher denna säsong, som dock kommer glömmas bort i och med att vi förlorade och så vidare. Men jag lyfter honom gärna denna dag.

Norrköping – Hammarby 3-1
1-0 Linus Wahlqvist (20 min)
1-1 Erik Israelsson (42 min)
2-1 Andreas Blomqvist (54 min)
3-1 Arnor Traustason (98 min)

Publik: 15 030

 

Foto: Peter Jonsson

/ Johan Sandkulla