Inför premiären introducerade Hammarby ”Hammarby Bar” som ligger under Tele 2 Arena.
Syftet är att locka supportrarna till en gemensam samlingsplats inför matcherna och det har blivit en stor succé.
Dessutom tillfaller en del av intäkterna klubben.
Inför mötet mot BP var det nästan fullsatt i baren. För ett överkomligt pris kunde man köpa pasta & pizzabuff’e och öl från St:Eriks.
I kväll är det dags igen och gäst är guldmakaren Sören Cratz.

Det var bra stämning i måndags. På scen intervjuade Robert Tennisberg ikonen Hans Eskilsson, som gav sin syn på årets trupp, arbetet i styrelsen och hans stora passion att se på fotboll.
– Jag rekommenderar varmt att åka se på fotboll i Argentina och Boca Juniors. Mycket bra fotboll, bra arenor, berättar Hans som snart sett fotboll i över 100 länder.

Han berättade också att det händer mycket inom ungdomsverksamheten.
–  Min son spelar i 14-årslaget och de möter mycket bra lag. De har mött de flesta stora lagen i Europa. Nu senast mötte dem Paris SG och Tottenham
.

Ytterligare en Hammarbyprofil intog scenen och det var bandyspelaren Adam Gilljam. som berättade om säsongen och om framtiden
– Det var tråkigt att vi åkte ut. Vi hade allt i egna händer. Fredagsmatchen på Zinken inför 6500 personer var helt magisk. Tråkigt att jag missade en straff. Hade jag inte gjort det vet man inte alls hur matchen slutat.

17.45 var det dags för scoutingansvarige Mikael Hjelmberg att gå upp på scen och presentera startelvan mot BP, en kvart före det läggs ut på officiella hemsidan.
Han berättade också om sitt samarbete med sportchefen Jesper Jansson och alla spelare som är aktuella för Hammarby har scoutas en längre tid.
 

//Peter Murling

Foto: Peter Jonsson