Med 16 omgångar spelade, ett sommaruppehåll i ryggen och ett transferfönster som står på vid gavel så kan vi konstatera att det händer saker i Allsvenskan. Spelare byter klubbar, några återvänder hem, några lag börjar kanske sniffa guldstrid medan andra blir gråhåriga av funderingarna på hur de ska hålla sig kvar.

För Bajens del så går även vi mot nya tider, så som ramsan glatt påminner oss. Besara har ju hastigt och mindre lustigt lämnat oss och in har det kommit tre nya spelare. En, förhoppningsvis, målgörare som kan vässa udden för oss framåt och kanske avlasta Hallenius som ju har haft svårt där framme. Vem vet om han bli bänkad eller om det sker någon rockad av något slag. Only Nanne knows.

I backlinjen har ju Mijailovic lämnat oss och där förstärks vi istället av Maggan Magyar, aka Filosofen. Ni som fattar, fattar. Plus att vi ju dessutom har fått hem vår nye keeper, Ömmi, som ju är den enda av nyförvärven vi fått se i a-lagströjan än så länge. Dock med mindre framgång, tyvärr.

En liten överraskning från det egna ledet är dessutom att Torsteinbö har arbetat upp en matchform igen och fick allsvensk speltid i senaste matchen mot Häcken. Inte helt förvånande om du frågar mig eftersom han sett ganska het ut i U21matcherna den senaste tiden. Den entrén han bjöd på var riktigt härlig att se.

En annan ögonsten som blommar ut framför ögonen på oss är Erik Israelsson. Han har enligt mig och många andra allsvenskans vassaste nickskalle och har visat sig vara riktigt vass och hungrig sen han kommit tillbaka från sin skada. Tillsammans med de andra i vårt mitt(kött)fält så blir vi tuffa att möta.

Tabelläget då? Med 25 ovunna matcher på bortaplan i Allsvenskan så tittar jag fortfarande lite nervöst nedåt och räknar poäng. Alla poäng är viktiga i det här läget. Jag inbillar mig inte att vi ska upp i toppen, men för min sinnesfrids skull vore det skönt  att säkra med lite fler poäng så jag slipper denna ångest något. Men, det ser ju faktiskt ut som att vi kan vara på en uppåtgående trend. Och så snart våra nyförvärv känner sig lite mer varma i de grönvita kläderna, och att Kennedy fått träna ikapp sig lite, så tror jag på ett Hammarby som kan växla upp och komma ikapp lite nu under hösten.

För än är det långt kvar till slutspurten av serien och tillika transferfönstret. Och än kan det hända saker.
Vem vet, kanske Petter rent av fått mitt brev snart och hoppar på Bajentåget hem?

Foto: Peter Jonsson