I går kväll var det en ny publikfest på Nya Söderstadion, då serieledarna Hammarby tog emot IFK Norrköping.
Det slutade med en stor eufori som inte går att beskriva, när Kennedy Bakircioglu & Co vann hemmamatchen med 2-1 och behåller serieledningen.
Precis som senast analyserar vi matchen med tummen upp, tummen ner och en önskan. Just nu är alla spelare hjältar på Södermalm, men vilken hjältar är dem. En sak är säker. Pa Dibba är vår Dynamit-Harry

Vi börjar med tummen ner.
Vinst i toppmötet och serieledning. Ändå skall jag försöka ta upp en detalj som är tummen ner och jag har funderat hela natten och förmiddagen och analyserat.  En sak som kan förbättras, är att försöka hålla spelkvalitén uppe under hela matchen men högt bolltempo, helst framåt.
Det som också kan förbättras är att laget kan stänga matchen tidigare och undvika att matcherna blir en nagelbitare för fansen. Pulsen var ganska hög igår när fjärdedomaren visade fyra minuters tillägg.
Om spelarna utnyttjat lägen bättre så hade Bajen haft en ledning med 3-0 eller 4-0 sista 20 minuterna.
Onödigt att släppa in ett mål och bjud in IFK i matchen.

Och tummen upp:
Det känns som hela laget är superhjältar tagna av serietidningar eller serier på TV. Men vem är vem? Här är några förslag.
Bamse:
Johan Wiland är trygg sista utpost som utstrålar trygghet och självsäkerhet. Lagets Bamse.
Karl-Alfred:
Björn Paulsen sliter kopiöst i försvarslinjen och offrar sig för laget till 101 %. Nästan felfri insats. Supertuff att möta i luftutrymmet. Kanske inte spenat utan laddar med dansk korv.
Iron Man:
Ibland känns det som David Fjällman har någon inbyggd högteknologisk utrustning i hjärnan. Lugn och säker och alltid på rätt plats.  Han passar perfekt som Iron Man
Stålmannen:
Neto Borges är som Stålmannen som flyger omkring i vänster korridorren och är ständigt farlig.
Hulken:
Junior är lagets viktigaste spelare och är otroligt lojal i sitt arbete. Undrar hur många meter han springer i varje match. Han arbetar defensivt, täcker ytor, spelfördelare och ibland även avslutare. Han passar perfekt som lagets Hulken
Ant-Man.
Jeppe Andersen har en superdräkt på sig innanför Hammarby-tröjan och orkar springa hur mycket som helst. Viktig lagspelare som gör ett stort jobb i det tysta. Förtjänar mer kredit för sitt gedigna arbete.  Hans roll är perfekt  – lagets Ant-Man.
Spindelmannen/Benny Guldfot
Jiloan Hamad är lagets spelmotor, eller enkelt uttryck Hammarbys Spindelman. Finns med överallt på banan, gör mål, kastar inkast, täcker skott, spelar fram till mål, gör mål. Ja, han är överallt. Han kan också passa bra i rollen som Benny Guldfot.
Super-Mac
Maumer Tankovic är lagets Super-Mac. Briljant tekniker med ett tufft hårt skott.
Dynamit- Harry:
Pa Dibba är lagets dynamit. Explosiv och kan explodera på några sekunder. Mot IFK gjorde han mål på ett solomål från egen planhalva. Allt tog 10 sekunder innan bollen låg i mål. Självklart får han rollen som Dynamit-Harry.
Sickan:
Självklart tränaren Stefan BIllborn som alltid har en plan.

Peter Murling

Foto: Peter Jonsson