Hammarby har de senaste året varit den stora publikmagneten i Norden och flera skandinaviska klubbar har tittat på Hammarbys framgångskoncept där flera olika grupper inom föreningen arbetat hårt på sociala medier för att locka publik till hemmamatcher.
I går kväll fick Hammarby besök av Tysklands största TV-kanal ZDF och Hammarby bjöd upp till dans. Sambafotboll, stående ovationer, fantastiskt stämning. I sommar lär fler tyska fotbollsspelare kontakta sportchefen Jesper Jansson och erbjuda sina tjänster.

Syftet med besöket är att kanalen skall göra ett reportage inför sommarens VM-slutspel och mediaföretaget valt att följa Hammarby och våra fantastiska supportrar.
De fanns på plats under toppmötet Hammarby – IFK Norrköping.
– Det stämmer att de är här. Hammarby är en snackis ute i Europa vad gäller stämning och välbesökta matcher, säger Bajens kommunikationsansvarige Love Gustafsson till FotbollDirekt.se. 

Tyska statliga tv-kanalen ZDF  har den största marknadsandelen i landet och sänder också sommarens VM-slutspel, där ju Tyskland och Sverige möts i gruppspelet.
I går var de på plats på Tele 2 Arena och gjorde ett inslag som skall visas på tysk TV när Janne Anderssons landslag möter Tyskland på midsommardagen..

Under Hammarbys  har kanalen följt Bajens fixstjärna Jiloan Hamad, som ju har en bakgrund i tysk fotboll (Hoffenheim).
– De gör ett reportage om Hammarby, med mycket fokus på supporterkulturen runt Hammarby, säger klubbens kommunikationsansvarige Love Gustafsson till FotbollDirekt.se.

Vet du varför de valt att följa er?  

– Jag gissar att de har att göra med våra publiksiffror. Hammarby är en snackis ute i Europa vad gäller stämning och välbesökta matcher. Sedan att Jiloan spelat i Bundesliga tidigare kan säkert spela in också gissar jag.