I fjol räddade damlaget nytt kontrakt efter en mycket stark slutspurt.
I år har laget inlett serien med två raka segrar och gjort sju mål framåt.
Under lördagseftermiddagen var det tippade topplaget Kopparbergs/Göteborg som fick bita i det sura äpplet, trots ledning med 1-0.
Hammarby vände och vann och 3-1 och toppar damallsvenskan.

Göteborgslaget har alltid siktat högt, men fjolårssäsongen slutade ien flopp. Tillsammans med nye tränaren Marcus Lantz hoppas laget åter komma högt upp i tabellen, Bland annat har klubben värvat landslagsspelaren Olivia Schough, Christen Press och den populära holländska målvakten Loes Geurts, som är tillbaka mellan stolparna. På mittfältet har man landslagsspelaren Elin Rubinsson och i anfallet har de det ständigt farliga strikern Pauline Hammarlund. Trots den starka truppen var det Hammarby som tog med sig samtliga tre poäng hem till Stockholm.
I och med segern bör intresset öka inför lördagens hemmamatch mot nykomlingen Växjö.
Det var Kopparberg/Göteborg som tog ledningen genom amerikanska stjärnspelaren Christen Press. Då visade matchuret sex minuter.

Men sedan var det Hammarby för hela slanten i målprotokollet. I början av halvleken nickades Cathrine Dahlströms inlägg in i eget mål av hemmalaget.
15 minuter senare tog gästerna ledningen genom Olga Ekblom och när klockan visade matchminut 90 fastställde Hanna Lundqvist slutresultatet 3-1.