Hammarby Handboll slutade på nionde plats i tabellen och var långt ifrån att ta sig till SM-slutspel.
Nu vänder Hammarby på bladet och börjar en ny satsning, som förhoppningsvis skall leda till ett slutspel kommande säsong.
I stället för att leta efter en ny tränare inom Sverige eller i Europa har man hittat nya tränaren inom egna ledet. Ny huvudtränare blir Erik Larholm tillsammans med Patrik Fahlgren.
Under de tre senaste säsongerna har Erik haft ansvaret för föreningens egna utvecklingslag, men från och med nu är han huvudansvarig för a-laget.
Målet är att få ihop ett lag som kan spela slutspel i den anrika arenan Eriksdalshallen.
– Det har varit roliga år i Bajen som har bjudit på mycket utveckling. När jag hoppade på bestämde vi oss för att satsa på ungdomarna. Första året var ganska tufft men nu tredje året har det verkligen burit frukt med tanke på att dessa juniorer vunnit division 2. Det känns kul att nu få fortsätta utveckla många av de här spelarna fast i a-laget, säger Erik Larholm till klubbens hemsida.

Vem är då Erik Larholm undrar kanske ni som inte följer handbollen speciellt noga. Han inledde sin karriär i Göteborgslaget Sävehof och när han var 20 år gick flyttlasset till Stockholm, men huvudmålet var inte handbollen utan en plats på Lärarhögskolan.
Förutom Hammarbys utvecklingslag har Erik varit tränare i Linköpings herrlag, Skurus damlag och Västerås/Irsta damlag.

När Eriks skrev på kontraktet för de två kommande säsongerna blev det också klart att han leder laget tillsammans med Patrik Fahlgren, som även kommer att spela.
– Vi känner varandra sedan Sävehof och är nästan lika gamla. Han har spelat landskamper och varit proffs medan jag har varit tränare på seniornivå i tio år så jag tror att vi kommer att komplettera varandra väldigt bra. Vi har sagt att vi ska ha högt i tak, vara prestigelösa och ödmjuka. Bägge är i alla fall väldigt laddade på att köra igång och utveckla ett bra samarbete, säger Erik Larholm.

Om man skall beskriva Hammarbys nya tränare kan man konstatera att han är seriös, noggrann och lever för handbollen.  Han uppskattar de små detaljerna i spelet och redan innan första träningen var målet att bli ett slutspelslag.,

Erik Larholm är inne på sin sista tid som förbundskapten för Sveriges U20-flicklandslag, ett uppdrag som avslutas med VM i juli.
Hammarbys sportchef Robert Venäläinen är väldigt nöjd över att nu har gjort klart med den andra delen i Bajens nya tränarpar.
– Jag är supernöjd över att vi nu har lagt den sista pusselbiten och fått en grym uppsättning på ledarsidan. Erik Larholm och Patrik Fahlgren kommer att ha ett delat ansvar för a-laget. Erik kommer även ansvara för rekryteringen av unga spelare samt ha det sportsliga ansvaret för utvecklingslaget och juniorverksamheten. Jag är säker på att båda kommer komplettera varandra på ett jättebra sätt och jag ser nu fram emot vår gemensamma resa, säger Robert Venäläinen.

Peter Murling

Foto: Handbollens hemsida