Framgångar kan ha sitt pris. Se bara på Malmö FF, Djurgården och AIK som varje sommar/vinter tappar sina bästa spelare. 
Hammarbys fina spel under vårkanten har skickat signaler ut i Europa och flera spelare i Hammarby scoutas.
Två spelare som  är ”heta” på marknaden är Björn Paulsen och Jiloan Hamad, Det sistnämnde har ledningen vetat om länge och flera klubbar har haft scouter på plats.
Frågan är om Björn Paulsen är kvar i Hammarby när höstsäsongen startar.

Hamad har en utköpsklausul på 6 miljoner
När det gäller Jiloan Hamad cirkulerar det rykten om att det finns en utköpsklausul på 6 miljoner kronor, men dessa uppgifter har inte sportchefen Jesper Jansson bekräftat.
Enligt sajten fotbollstransfers.com är Björn Paulsen värderad till cirka 9 miljoner.  Björn är så pass viktig nyckelfigur i Hammarby så skall klubben släppa honom kanske man inte skall sälja honom för mindre än 15 miljoner.

Intressant vägval för Hammarby
Hammarby står också vid ett intressant vägval och en situation klubben inte varit i tidigare? Skall klubben sälja spelare för att få er in mer kapital till föreningen för att köpa nytt. Eller skall klubben sätta en högre prislapp på Björn, så att klubbarna drar sig ur och han stannar kvar och Hammarby kan fortsätta sin härliga resa mot toppen av tabellen och klubben får mer ekonomiska muskler.
Säljer Hammarby Paulsen och Hamad och Zengin drar vidare ut i Europa säljer man också möjligheterna att kämpa om ett SM-guld  höst.
I Hamads situation finns det ett inskrivet belopp som Hammarby inte kan påverka. I Björns fall kan föreningen begära ett större belopp än vad han är värderad i.
Hammarby sitter i en bra sits hur man än gör. Skulle Björn försvinna har man två stabila mittbackar i David Fällman och Mads Fenger. Som backup har man Marcus Degerlund och Simon Sandberg.

Peter Murling

Foto: Peter Jonsson