Mitt stackars blodtryck har knappt hunnit stabilisera sig efter hawaiimatchen i lördags mot Sundsvall. Det var väldigt länge sedan jag fick spela ut hela mitt känsloregister under 90 minuter. De sista 20 var ett rent helvete. Jag ömsom skrek, ömsom bedjade. Lämnade läktaren två sekunder, för att sedan springa in igen. Det var ett internt uppror i hela kroppen och när Jonas Eriksson blåste av matchen stod jag mest som en hålögd zombie. Sällan har en vinst känts som en blytung förlust. Man ska inte tappa en 4-0-ledning. Årets Bajen ska verkligen inte göra det.

Men serien fortsätter, protokollet lyder tre poäng till. En fortsatt serieledarposition med siktet inställt mot Örebro. Och det är lika bra att jag förbereder kroppen på ännu ett högtryck för det lär behövas.

Vem hade på förhand trott att ÖSK-Bajen skulle bli ett toppmöte? Men det är precis vad det blir. Ettan möter trean. Två lag som inför säsongen inte alls hade särskilt många på sin sida, men som nu är obesegrade och vinsthungriga. Två lag som bägge lyckats bra med att lyfta upp sin andretränare och förvalta spelarkapitalet på bästa sätt. Två lag som kommer att ge allt på söndag för att slippa få den första förlusten för säsongen.

Vad ska vi se upp för då? Årets ÖSK har fokuserat på sin defensiv för att slippa återupprepa förra säsongens facit med insläppta mål. Deras motor stavas Nahir Besara som driver deras spel framåt och preciserar passningar fram till Igboananikes farliga målfot. Vi ska framförallt se upp för deras hörnor där även där Besara står för konsten. Fasta situationer har visat sig vara deras melodi i år, så det blir viktigt att vi håller koll på spelarna vi har runt oss snarare än att stirra för mycket boll. En uppstickare i årets ÖSK är mittfältaren Filip Rogic som verkligen fått utväxling på formen. Han jagar boll från mittfältet och är en rörlig och offensiv typ som det gäller att se upp för.

Men. Vi ska inte akta oss. Vi ska snarare se till att bjuda upp till dans. Precis som vi gjort de sju omgångar som vi spelat. Vi har kraften, viljan, kreativiteten och förmågan att vinna. Framförallt lyckas vi till och med göra mål även i de matcher där vi inte ens äger spelet. Vi är stabila i vår defensiv, erbjuder precision och krigaranda i sittande mittfält och rörlighet på våra kanter. Och framförallt en kreativitet i sista tredjedelen. Men, allt handlar om att vi måste bibehålla rörlighet, tempo och press. Matchen mot Sundsvall är en näsbränna vi måste ta lärdom av. Så fort vi tappar incitament och rörelse så bjuder vi in till att motståndare tar över taktpinnen. Mot ÖSK behöver Billborn fundera över att disponera kraften så att vi håller ända till slutet eftersom majoriteten av ÖSKs mål är gjorda i andra halvlek. Det kan bli en utmaning för oss sett till hur vi tappat takten sista kvarten i väl många matcher i år.

Förra året var det här årets bästa match. Låt oss upprepa det även nu på söndag. Låt oss studsa tillbaka efter den bittra Sundsvallsmatchen. Låt oss spela vårt fina framåtlutade kortpassningsspel. Låt oss vara kreativa och föra den här dansen och fortsätta göra många mål. Låt oss visa årets Bajen och varför vi är serieledare.

/@aboutjeanette

Foto: Peter Jonsson