Forumsvar skapade

Visar 30 inlägg - 1 till 30 (av 50 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • Oldcontrarian
  Deltagare
  Antal inlägg: 50
  som svar på: Bara Bajens Forum #33159

  Ja fan vilka desperata värvningar och shit va klubben är felstyrd. Hahahahaha

  Oldcontrarian
  Deltagare
  Antal inlägg: 50
  som svar på: Bara Bajens Forum #33145

  När värvningen sker har inget med desperation att göra. Vi kan få klart en värvning sista timmen och det är inte i desperation. Scouting, kontakt med klubb, kontrakt med spelared kan dra ut på tid speciellt om man ska träffa rätt.

  Oldcontrarian
  Deltagare
  Antal inlägg: 50
  som svar på: Bara Bajens Forum #30539

  Precis som jag påpekade i början av säsongen så har Junior bevisat kvalité och jag skulle säga vår bästa spelare. Och det är på ”fel” position. Han bör ligga högre upp i banan.

  Oldcontrarian
  Deltagare
  Antal inlägg: 50
  som svar på: Bara Bajens Forum #30000

  Visste redan att Junior var bra från folk jag känner i BP och att supportrar inte hade koll förstår jag men att journalister helt ser den värvningen under radarn utan att fatta kvalitén är komiskt.
  Jag sa tidigare att han skulle peta Kennedy och ser nu ut att ha gjort det. men enligt mig inte bara gjort det han är vårt passningsspel idag grymt bra.

  Ps. Abedi han startade 1 av matcherna i alla fall i senaste mästerskapet. ds.

  • Det här svaret redigerades för 6 år, 11 månader sedan av Oldcontrarian.
  Oldcontrarian
  Deltagare
  Antal inlägg: 50
  som svar på: Bara Bajens Forum #29815

  Tråkigare än på länge vet jag inte. Vi spelade som Nanne gjorde mot slutet i matchen mot aik. JM har ju gått ut med att han vill sätta ett försvarsspel först innan han tittar uppåt och att det var det som var målet nu efter aik-matchen. Anledningen till att vi inte kan spela mer offensivt är för våra mittbackar är för dåliga. De klarar inte högt presspel som vi såg förra året och de kan inte sköta uppspel. Tror Fenger kommer ändra en del hur vi kommer spela efter sommarfönstret. Vi hade behövt Nyholm som aik tog….

  Oldcontrarian
  Deltagare
  Antal inlägg: 50
  som svar på: Bara Bajens Forum #29804

  1. Nu när derbyt sjunkit in och vardagen är tillbaka. Kan jag konstatera att jag är nöjd så här långt med JM och hans sätt att leda laget samt hur han är/för sig i intervjuer. Han har visat bra förmåga att anpassa spelet efter materialet. Men som Johannes hintade och som både han lyft men även andra bl.a mig själv. Hur vill vi att Hammarby ska spela. Givetvis är vinna det viktigaste men det kan du göra med olika system och spelsätt. Så hur vill vi att Hammarby spelar? Jag tycker det modigaste och bästa beslutet Hammarby gjort i modern tid är tillsättningen av Linderoth. Jag vill att vi ska spela teknisk, snabb, bolltrillande fotboll, blandat med snabbare omställningar. Jag vill närmare ÖFK ex än IFK GBG i spelsätt. Det är mitt Hammarby.

  2. Är Jesper Janson klar? Jag vet inte vad jag ska säga. Tycker det är svårt att säga om han är bra. En sportchefs jobb enligt mig ska vara med och sätta just den här spelfilosofin som jag nämnde ovan tillsammans med kanske ett sportråd. Efter den filosofin så ska sedan spelare rekryteras om det är från ungdomsleden eller utifrån. En tränare som accepterar och kan uppfylla filosofin ska tillsättas och som accepterar att det är (likt Italien) sportchefen som värvar inte tränaren.

  Oldcontrarian
  Deltagare
  Antal inlägg: 50
  som svar på: Bara Bajens Forum #29691

  Taktikern:
  Jag håller med dig i mångt och mycket. Några synpunkter.

  1. Jag uppfattar det som att JM inte värderar Kennedy lika högt och han känns inte lika självklar vilket är bra. Tror inte att Kennedy kommer vara startnamn hos JM efter sommaren. Likt han inte var hos Nanne ett tag.

  2. Ang punkt 1. Junior värderar jag högre än du. Jag anser han stod för mycket av detta anfallsspel vi skapade och gjorde rollen som DM väldigt bra studntals speciellt i det offensiva spelet. Tror han kommer ta Kennedys plats.

  3. Håller med om anfallarna. ser att vi behöver som du skriver Fenger, +1 anfallare men också säkra upp Musa eller minst lika kvalitativ VB till sommaren.

  4. Jag är en stor förespråkare av 3 centrala mittfältare och var det även under Linderoth. 5-3-2(3-5-2), 4-1-4-1 eller 4-2-3-1(4-3-3) är mer lockande. Sedan som JM visade så är ju formationer flytande då han körde som du skrev 4-4-2/3-5-2.

  Ser med positiv känsla fram mot söndag.

  Oldcontrarian
  Deltagare
  Antal inlägg: 50
  som svar på: Bara Bajens Forum #29675

  Palini och Bajenberndt
  Som n är inne på och jag med så såg det inte så jävla illa ut. Ja peking var bättre, men oavgjort hade inte på något vis varit en stöld. Vi spelade faktiskt i det stora hela bra. Kan vi spela som i andra halvlek hela matchen och vi skulle kunna överraska många.
  Nej skitbra att JM vågar gå mot Kennedys grinande förra året och vissa ultrasgruppernas backning av detta. Nu får vi hoppas han inte får sota för det som Nanne och backas av styrelse och VD. Gillar det jag hör av JM och även ser. Detta kan bli bra.
  Tror vi kommer bli mer stabila under sommaren efter fönstret.

  När det gäller scoutingen/värvningar är det svårt att veta exakt vad som gör att de kört ihop sig. Jag är dock ganska säker på att det sällan är scoutingen som är boven utan snarare tränarens-/spelarens vilja eller rent ut sagt ekonomi.

  Och vår scouting av intressanta namn vet vi ju först ärligt om 2-3 år hur vissa värvningar slår ut. Alsanati, Durmaz, Jajic, Degerlund är alla värvade juniorer som är mellan 16-19 år dessas utveckling nu blir väldigt intressant att följa.

  Oldcontrarian
  Deltagare
  Antal inlägg: 50
  som svar på: Bara Bajens Forum #29655

  Johannes
  Nåja, vi har alla ögon att se med och sedan något som kallas taktik. Det finns zoner som ska täckas i de lägena och den försvararen (markeringsspelaren) som JM talar om var inte där. Han skulle aldrig sätta Junior på att markera där som han sa. Så nej knappast hans fel.
  Han står för mycket av det offensiva passningsspel vi har tillsammans med Hamad.

  Oavgjort hade inte varit orättvist. Sedan betyder inte det att Peking var bättre.

  Att döma ut Paulsen och Junior. Men inte Kennedy. Okej….

  Han har varit blek hela året.

  Tveksam om JM tänkt bygga ett lag kring Paulsen. Tror dock han är en nyttig spelare för oss. Van sjukt mycket i luften både offensivt och defensivt. Knappast publikfriande utan snarare otacksam roll likt Haglund.

  Oldcontrarian
  Deltagare
  Antal inlägg: 50
  som svar på: Bara Bajens Forum #29646

  När man läser på olika sociala medier om matchen undrar jag om folk titta på samma match…
  Vi gör en sämre första halvlek och en bra andra. Vi spelar mot förra årets 3:a och oavgjort hade inte varit orättvist. Vi släpper in två billiga mål. Här kommer dock det lustiga att folk skyller på Junior. De som gör detta bör lyssna på JM på presskonferensen.
  Tittar vi på spelare var vissa saker uppenbara.
  Junior kommer bli viktig för oss. EN bra värvning. En av få som höll och vårdade bollen. Vågade driva framåt och passa.
  Hamad behöver inte säga så mycket. Kvalité rakt igenom.
  Paulsen var bra igår och kommer bli nyttig.
  Musa klart bättre än Batan och Solheim
  Romulo bör vara vårt första val på anfallsplatsen. Kan ha bollen vid fötterna till skillnad från Dibba.

  Det som också var klart är att Kennedy färgar inte. Han bör vara bänkspelare. Detta är inte NFL där man kan ha en bra högerfot att byta in vid frisparkar. Blek igår och helt rätt att byta ut. Borde skett tidigare.

  I det stora hela är jag nöjd med insatsen igår men inte resultatet. Kan inte vara nöjd med förlust. Ett klart fall framåt från Nanne. Vi har dock en för tunn trupp och vi kommer behöva sommarfönstret på att få ihop laget. Då kommer mittback, VB och anfallare.

  Det enda som oroar mig är Batan. Denna patetiska instigator som Jingblad förlängde med (ja det var han) skapade kaoset förra året och är orolig för hur han kommer ta 0 minuter i år. Han sa ju nej till Örebro, klubbarna var överens.

  Så jag är optimistisk inför hemmapremiären, men orolig för juniors röda då han visade sig vara viktig i uppbyggnads fasen.

  Ang, tittat på tvbilder nu. Tycker det är ett felbeslut av domare. Han hade inte varit ren.

  Oldcontrarian
  Deltagare
  Antal inlägg: 50
  som svar på: Bara Bajens Forum #29610

  Ser att fler börjar fundera kring VD HK ageranden. Förhoppningsvis börjar polletten trilla ner hos fler att hans micromanagement skadar Hammarby IF och att vi gör bäst i att tillsätta en ny Ordförande i IF som vågar agera mot vår VD. Göran Paulsson är en bra beskrivning av vår lille kejsare och fotbollsanalfabet som har storhetsvansinne.

  Oldcontrarian
  Deltagare
  Antal inlägg: 50
  som svar på: Bara Bajens Forum #29488

  Hävdar att Kalmar är en 6 poängsmatch. De ligger ungefär där vi är. Så jag är nöjd med seger mot Kalmar.

  Nöjd poängmässigt med 3 ska sägas. Kan aldrig vara nöjd med torsk i derbyn. Men verkligheten är vi långt efter aik.

  • Det här svaret redigerades för 7 år, 1 månad sedan av Oldcontrarian.
  Oldcontrarian
  Deltagare
  Antal inlägg: 50
  som svar på: Bara Bajens Forum #29451

  Paladin: Fast inget är ju skyddat. Det enda som har lovats är att när man sett över möjligheterna för ståplats på övre så ska man se efter detta undersöka möjligheterna för att ha kvar ståplats på långsidan. Det är inte samma sak som att stoppat ett beslut. Beslutet ligger till 100% hos Hammarby IF AB.

  Ganska övertygad om att om det går med ståplats på övre kommer beslutet bli ståplats på nedre/övre kortsida. Och onumrerad aktiv stå (med stolar) på långsida. Läger inget värde i det (så ingen startar en massa grinande) utan tror det blir resultatet.

  Oldcontrarian
  Deltagare
  Antal inlägg: 50
  som svar på: Bara Bajens Forum #29445

  Abedi: Håller med detta tramsandet om långsida och kortsida. Dags för långsidan att lägga ner verksamheten.

  Paladin: Nej det var inte beslutet. Det var att de ska titta in möjligheterna att behålla långsidan.

  Oldcontrarian
  Deltagare
  Antal inlägg: 50
  som svar på: Bara Bajens Forum #29431

  Alltså det här med att hitta ”redan scoutade” spelare. Även förr när vi tog tog Dan Sahlin, Hasse Berggren var de kända. Det finns inga hemliga russin i kakan i Sverige. Att Ghoddos och Nyholm var kända säger egentligen ingenting negativt. Alla bra spelare är kända. En scouts jobb är att följa,se att de passar in i modellen/rollen som Tränare/sportchef har satt. Det är egentligen endast utländska spelare och då framförallt Afrikanska som kan vara lite ”okända”.

  När det gäller Ghoddos var han vår om tränare/sportchef sagt ja.

  Nyholm är ja en hårdare konkurrens. Men folk stirrar sig blinda på tabelläge. Hammarby har en bra möjlighet till att tävla med AIK. Varför? Vi kan ”garantera speltid”. När det gäller äldre spelare så kan storlag locka med medaljer och att sälja utomlands är inte lika troligt. Men för en ung spelare som vill utomlands kan ”garanterad” speltid i ett placering 7-11 lag vara bättre än 5-6 matcher från start hos SM-guldvinnaren. Vi försökte inte ens.

  Med garanterad speltid menar jag att chansen till startplats i Hammarby är betydligt högre än i ex MFF, Häcken, Peking och AIK.

  • Det här svaret redigerades för 7 år, 1 månad sedan av Oldcontrarian.
  Oldcontrarian
  Deltagare
  Antal inlägg: 50
  som svar på: Bara Bajens Forum #29427

  Johannes: Håller dock med att vi har sjukt mycket kvar att jobba med när det kommer till scouting, men det tar tid att bygga upp kontakter och förtroende. Tycker Hjelmberg som är chefscout verkar gjort ett gediget jobb exempelvis i Afrika (Ghana/Elfenbenskusten). Till exempel verkar han fått bra kontakt med Mörk som tyvärr är viktig för svenska klubbar då vi vill ha framförallt billiga utvecklingsbara västafrikaner. AIK har ju nästan haft ensamrätt på honom tidigare.

  Däremot är ju det ganska klart att Jingblad var en felvärvning. Allt är knappast hans fel. Men det var ju ganska tydligt att han fråntagits en del befogenheter och tog tre steg tillbaka där efter ett tag. Att Nanne ville styra och ställa som i en småklubb funkar i inavelsskadade hålor inte i storstadslagen, Hammarby inte annorlunda där. Han hade sprungit på patrull i dif, aik, ifk g, mff också.
  Nanne och Jingblad visade sig oförmögna att välja spelare som passade modell.

  Däremot tycker jag inte de ska ha ensam skit. Vi har en VD med micromanagement tendenser som läger sig i det sportsliga för mycket. Dibba gick han och drog igenom enligt flera källor och nämns även på Fotbolldirekt mot Nanne och Jingblad.

  Vi har en sportslig org på uppbyggnad. Men vi behöver en tränare och en sportchef med chefsscout i samklang. En VD som vet sin roll och inte petar i saker han som fotbollsanalfabet inte ska.

  Oldcontrarian
  Deltagare
  Antal inlägg: 50
  som svar på: Bara Bajens Forum #29420

  Johannes:
  Tycker det är facinerande att många av er nämner:
  ”Att vi är lite oroliga för om problemen både på plan och vid sidan av plan (tänker t ex på scouting) kommer att leva kvar även efter Nanne och Jingblad?”

  Som att det är scoutingen det varit fel på. Problemet har inte legat i scoutingen, den är snarare bättre än någonsin, inte fulländad men bättre. Vad problemet har varit är en tränare som inte lyssnat på scoutingen samt en sportchef som inte heller tagit till sig och dessutom var så dålig att han fick indirekt stiga av uppdraget för länge sedan.

  Som ett exempel: Vår scout tröck på som bara den om att vi skulle ta Ghoddos, både Nanne och Jingblad ville ha Smarason. Vi ser alla idag attd et knappast var scoutingen som brast.

  Ett annat exempel: Jesper Nyholm (Dalkurd till AIK) ville vår scout att vi skulle värva. Men Nanne (som fortfarande var tränare) och Jingblad sa nej.

  Problemet är att vi haft en tränare som tror han vet bäst och en sportchef inte kapabel uppgiften.

  Oldcontrarian
  Deltagare
  Antal inlägg: 50
  som svar på: Bara Bajens Forum #29390

  OH tack för informationen och som Abedi är inne på är att vi ärvt ett helvete efter Nanne. Vem felet är för värvningarna Sportchef eller Nanne eller VD är en sak. Men helt klart som jag påpekade redan då värvade vi för gammalt utan andrahandsvärde för att få kortsiktiga resultat. I motsats till dif som värvade ”chansningar” med utvecklingspotential. Vi såg att vår kortsiktiga satsningen misslyckades för vad man än säger så tror jag inte hålla kvar sig var målet utan vi siktade högre.

  Nu i år ser truppen lite bättre ut åldersmässigt, men den känns dock lite obalans. Vi saknar helt vänsterback och hoppas vi får in en till där och att vi skeppar ”upprorsmakaren och jag får kontrakt pga Kennedy” Stefan batan all världens väg.

  Sedan måste JP ersättas då jag tror han inte kommer kunna spela mycket.

  Oldcontrarian
  Deltagare
  Antal inlägg: 50
  som svar på: Bara Bajens Forum #29287

  Jag kommer ha ett enormt tålanmod med JM och resultaten. Om det går dåligt ser inte jag han som boven i dramat utan snarare sportchef som styrt skutan mellan Nanne och JM.
  Under denna period har vi tappat:

  1. Saetra en av våra viktigaste mittbackar under senaste åren. Jag vet att han misslyckades under våren men berodde mycket mer på spelsätt en han.

  2. Boo. Håller med att hyllningskörerna är extremt överdrivna. Ja han var duktig men det handlade mer om spelsätt. Men ändå en ledare.

  3. Haglund. Här pratar vi en av de medt underskattade och framförallt hösten. Skrämande blindhet hos fans.

  4. Erik I. Poängskörden talar för sig själv.

  5. Alex. Vår bästa anfallare i en väldigt svag uppsättning.

  Den centrallinjen. Under uppehållet har sportchefen gjort laget svagare och flyttar upp juniorer och folk gnäller på resultat. En del ska fan kamma sig.

  Ang. Spelsystem har vi kört 4-4-2 i försvar men 3-5-2 i anfall för det mesta.
  VB är defensiv och blir 3:e mittback.
  HB (Birkir) opererar hela sin korridor.
  HY (Hamad) glider in som 10:a i anfall.

  JM bevisar att han skapar system efter trupp. Det är bra. Tror dock han önskar VB, tvåvägs cm och 1 anfallare till.

  Oldcontrarian
  Deltagare
  Antal inlägg: 50
  som svar på: Bara Bajens Forum #29110

  Du verkar också ha väldigt lite koll på vad som hände i fallet AL. Han fick allt han pekade på och vi hade en VD HA och en sportchef TA som var katastrofala på att skriva kontrakt. Tony tog över ett sjunkande skepp och fick se profilspelare försvinna. Inte hans fel.

  Vi går knappt plus i vår verksamhet med vår publik och EM pengar på några miljoner. Säger en del om hur uselt driften fortfarande sköts.

  Oldcontrarian
  Deltagare
  Antal inlägg: 50
  som svar på: Bara Bajens Forum #29109

  Bajenbernt: Nej det finns inte alls på plats. Nanne har styrt värvningarna förra året. Jingblad har enormt liten makt. Så liten att han blir förbised vid värvningen av Dibba som inte gjordes av honom.
  Hammarby har extremt otydlig struktur där vi har en sportchef på pappret med egentligen väldigt liten makt. Vi har haft tränare som styrt och en VD som lägger sig i det sportsliga arbetet för mycket. Så nej detta är tyvärr inte alls på plats och det är allvarligt.

  Oldcontrarian
  Deltagare
  Antal inlägg: 50
  som svar på: Bara Bajens Forum #29090

  Lyssnade på Bajenpodden avsnitt 200 och Billys diskussion om sportchefsrollen. Förut var jag starkt för en manager men har svängt senaste åren till att mer förespråka likt Billy en stark sportchef eller kanske sportråd. Varför?

  En tränare måste tänka kortsiktigt (2-4 årsperioder) men en förening måste ha en långsiktig plan för verksamheten och en ideologi som man vill ska genomsyra klubbens verksamhet oberoende av tränare. Denna ideologi är det sportchefen eller ett sportråd ska hålla i och se att den följs. Detta sker vid både tränar- och spelarrekrytering.

  Varför inte en stark tränare? Det är farligt om hela verksamheten är uppbyggd kring den tränarens tankesätt så faller allting när personen är borta, det blir också kortsiktigt för när en ny tränare kommer ska nytt tänk in, nya spelare etc. Vi har sett internationella exempel på detta i och med Ferguson lämnade Man Utd och hur hela deras verksamhet har förlorat den röda tråden. Det hände exakt samma sak i Hammarby IF i och med Anders Linderoths starka roll och nätverk (TA var enbart en kontraktsskrivare). När sedan AL försvann och Tony G skulle ta över så försvann den röda tråden och att bygga upp nytt lämnades till en ung oerfaren tränare utan något kontaktnät och behövde bygga upp nytt. Detta är extremt kortsiktigt tänk.

  Har vi istället ett råd eller sportchef som på mandat från styrelsen förankrar ideologin och rekryterar tränare som passar modellen så fortsätter den röda tråden oavsett tränare. Sedan vid spelarrekrytering så ska sportchef/råd ha sista ordet inte tränaren. Varför? Därför tränaren kommer tänka kortsiktigt att nå kortsiktiga resultat. Om sportchefen har två liknande spelartyper och tränaren vill ha A för ger bättre resultat kortsiktigt ska sportchefen kunna säga nej vi tar B för den just nu kanske inte ger samma resultat men långsiktigt är det en bättre investering för klubben. Detta betyder inte att tränaren inte ska få spelartyper den inte vill ha eller spelare. Men sportchefen ska kunna välja en annan utifrån ett långsiktigt tänk. Detta ska ju givetvis påverka målbilden kortsiktigt.

  En sportchef blir ju att lämna hos en person också? Nja, en sportchef ska kunna sitta längre än en tränare, 10-20 år om man värvar bra. Eller en konstruktion med ett råd och ordförande i rådet är sportchef då är det förankrat hos fler.

  Oldcontrarian
  Deltagare
  Antal inlägg: 50
  som svar på: Bara Bajens Forum #27570

  Paladin jag förstår oron och delar den delvis. Kortsiktigt är jag orolig för säsongen, däremot tror jag långsiktigt på taktiken att få in yngre. Nanne gjorde bort sig i och med värvningen av gammalt utan något som helst andrahandsvärde. Jämför med difs värvningsstrategi. Oavsett om deras försäljningssiffror stämmer har de dragit in mer på försäljningar än vi genom publik. Det var en katastrofal värvningsstrategi under Nanne som inte heller gav önskat utfall kortsiktigt.

  Truppen idag och då lämnar jag ute de 3 födda 2000 som jag inte tror är tänkta att starta något i år.

  Målvakt
  Ögmundur Kristinson
  Tim Markström

  Mittbackar
  Joseph Aidoo
  Richard Magyar
  Björn Paulsen
  Markus Degerlund

  Ytterbackar
  Birkir Saevarson
  Mats Solheim
  Stefan Batan (vänsterfot)
  Oliver Silverholt

  Centralt mittfält
  Kennedy Bakircioglu
  Johan Persson
  Dusan Jajic
  Gershon Koffie

  Yttrar
  Leo Bengtsson
  Fredrik Torsteinbö
  Arnor Smarason

  Anfall
  Imad Khalili
  Pa Dibba
  Rõmulo
  Isac Lidberg

  Tittar vi på detta så saknar vi:
  4 mittbackar med en som har utgående i Juni.
  4 Centrala mittfältare
  3 Yttrar
  4 Anfallare

  För att göra det enkelt, låt oss säga vi kör 4-4-2 som de gjort på träningarna eller 4-1-4-1 som han kört i Danmark.

  Då behövs Yttrar (om vi inte litar på våra 3 födda 2000, Alsanti, Durmaz och Samuelie) minst 1-2 till.

  Vi behöver 1-2 mittbackar beroende på om vi förlänger med Magyar.

  Vi behöver 1 till vänsterfot till ytterbackarna då både Solheim och Silverholt är ”fel fotade”.

  Jag tror inte det är färdigvärvat. Däremot har jag svårt att se att vi tar en anfallare då jag anser att CM, YB och Yttrar är i större behov.

  Oldcontrarian
  Deltagare
  Antal inlägg: 50
  som svar på: Bara Bajens Forum #27145

  Abedi: Nanne var inte kapabel till att värva rätt spelare till spelsystem. Borde lyssnar på scouten.
  Bara en notis Ghoddos var vår om vi ville.

  Vi har värvat sjukt bra junisar och nu senast Durmaz lillebror. Eller André Alsanati är riktigt bra. Jag skulle säga att det inte är scouting som brister.
  Det brister i att vi har ordförande och VD som är fotbollsanalfabeter som lägger sig i den sportsliga driften och värvar spelare (läs Dibba). Ser till att vi blir av med en sjukt aktad u19 tränare (Brännström)med sin inkompetens. Att vi har en sportchef som bara är det till titel och föregående tränare oförmögen att spela den fotboll han ville.

  Oldcontrarian
  Deltagare
  Antal inlägg: 50
  som svar på: Bara Bajens Forum #27120

  Vad grundat du att vi har dålig scouting? Antal värvade? Ganska dålig måttstock.
  Vi har snarare väldigt bra scouting men hierarkin ser ut så att 1. Tränare 2. Sportchef 3. Chefsscout.

  Om tränaren säger nej till Ghoddos och tar Smarason även fast scout tjatar är det dålig scouting?
  Om scout recomenderar Jesper Nyholm och tränare/sportchef säger nej. Är det dålig scouting?
  Om scout recomenderar Victor Wernersson och styrelse/sportchef sagt vänta. Är det dålig scouting?

  Nej felet är att vi haft en tränare som velat göra sin grej och inte lyssnat och en usel sportchef. De har kostat oss pengar.

  Vi har snarare byggt upp bra scouting med Hjelmberg som jobbar sjukt ambitiöst. Det är sportchef och tränare som brustit.

  • Det här svaret redigerades för 7 år, 4 månader sedan av Oldcontrarian.
  Oldcontrarian
  Deltagare
  Antal inlägg: 50
  som svar på: Bara Bajens Forum #26886

  Paladin

  Kim B är en okänd parameter, Gerhardsson har iaf tränat i AS. Ingen av dom ser jag som bättre tränare än Nanne. Någon gång ska vi byta tränare men då vill jag se en bättre tränare.

  Vad är en bättre tränare. Hur vet du att en tränare är bättre?

  Jag vill slippa ett inavlat namn utan se något nytt spännande. Jag vill att Bajen ska ligga i framkant. Titta på när klubbar ”tog fram” Rickard Norling, Stahre, Haglund etc. Det är då en klubb ofta skapar något nytt, lägger sig i framkant i utvecklingen. Jag tror absolut på namn som K Bergstrand eller andra.

  Oldcontrarian
  Deltagare
  Antal inlägg: 50
  som svar på: Bara Bajens Forum #26755

  Skulle vara intressant att höra hur en ”typisk” värvning i Hammarby går till idag. Vilka är inblandade egentligen?

  Hjelmberg svara ju lite på det i Bajenpodden. Tror det är tränare/sportchef som identifierar behov i truppen. Sedan ges förslag på spelare. Tränare har sista ordet på vem man går på.

  • Det här svaret redigerades för 7 år, 5 månader sedan av Oldcontrarian.
  Oldcontrarian
  Deltagare
  Antal inlägg: 50
  som svar på: Bara Bajens Forum #26752

  Vad förväntas vårat egna kapital ligga på nu?

  Oavsett:
  Är det inte lite så att, för att ta vårat EK till nästa nivå så måste vi våga spendera det på det sportsliga?

  Vi har dansat lite för nära de nedre strecken två år på raken. Pengar i kassakistan är inte mycket värt, om vi nästa år dansar på fel sida om strecken. Våga satsa*, tufft att göra mål, liksom.

  * Disclaimer för den svart-vite: Nej, jag menar inte att vi skall gå all in. Jag menar att vi inte skall vara dumsnåla.

  Förstår precis hur du menar. Det är bra att vi försöker bygga upp ett eget kapital för att ha som krockkudde. Men vi måste satsa lite mer inför nästa år. Men än viktigare värva rätt.

  Oldcontrarian
  Deltagare
  Antal inlägg: 50
  som svar på: Bara Bajens Forum #26750

  BajenBerndt: Håller med dig. Mycket av det misslyckade kan härledas till uselt värvningsjobb. Om man kanske inte sa nej till allt som scout erbjuder (läs. ghoddos bla) och istället gick på polare (Måns, Silverholt, Magyar, Khalili) och namn utan rätt spelartyp som (Haglund, Melker).

  Hjelmberg uttryckte på Bajenpodden att scoutingarbetet för Januari görs under sommaren. Detta betyder att Nanne och jingblad har varit med. Hjälp oss alla. Därför är det av yttersta vikt att ny tränare kommer på plats så han kan se över scoutingen, om han vill ändra något etc. Detta måste göras snabbt. Ett namn borde vara klart.

  Sedan sätta ihop en ny trupp som placerar oss 9-5 nästa år. För att året efter lyfta.

  Skönt att vi inte fick dif i cupen då truppen kan lugnt satsa på att bygga upp och inte hetsa om att bibehålla någon svit.

  Oldcontrarian
  Deltagare
  Antal inlägg: 50
  som svar på: Bara Bajens Forum #26742

  Nanne ska bort och gärna nästa vecka så man kan andas ut. Hoppas han tar med sig Jingblad.

Visar 30 inlägg - 1 till 30 (av 50 totalt)